Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

400 nens i nenes participen a la Festa del Caga Tió


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/27/2013 11:06:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

400 nens i nenes participen a la Festa del Caga Tió

Enguany ha estat la 11a edició de la popular festa d’ençà que Acció Cultural Es Viver va recuperar aquesta tradició nadalenca per potenciar-la

Blanes va tornar a acollir dimarts passat, la vigília de Nadal, una nova festa del Caga Tió. Una celebració que va comptar, com és habitual, amb una bona participació d’infants. En total, es calcula que van ser al voltant d’uns 400 nens i nenes els qui es van acostar a Es Tió de Blanes per donar-li uns quants cops de bastó i fer-lo cagar figures de xocolata. Enguany ha estat la onzena edició consecutiva en què Acció Cultural Es Viver s’ha encarregat d’organitzar tant la festa de benvinguda com tot el què envolta la litúrgia d’aquesta tradició catalana.

Tal i com explica el president de l’entitat, Frederic Tort, precisament aquest va ser un dels primers objectius que es van marcar quan es va crear Es Viver uns anys enrere: fer que la tradició del Tió fos arrelés encara més a les llars blanenques: “Doncs si, és una activitat que varem posar en marxa des d’un bon principi, quan es va fundar Acció Cultural Es Viver, i mica en mica l’hem anat modificant i fomentant, comptant amb el suport del teixit associatiu blanenc”.


En aquest sentit, Acció Cultural Es Viver també ha impulsat altres elements que han ajudat a recolzar i potenciar la tradició d’Es Tió de Blanes. Així, ja fa uns anys que es els seus membres es van encarregar de dissenyar i difondre una auca, un trencaclosques, un retallable que també es pot pintar de colors, així com altres articles com per exemple unes bosses amb la imatge d’aquest personatge nadalenc.

Per segon any consecutiu, Es Tió de Blanes va estar instal·lat a la cruïlla del carrer Raval amb la plaça Verge Maria, després que durant els anys anteriors s’havia estat a la plaça d’Espanya, coneguda també a Blanes com la plaça de la gent gran. Es Tió es va instal·lar el segon cap de setmana de desembre, després de la cercavila i la festa de benvinguda que es va organitzar amb la participació de diverses entitats.


Des del dia 8 i fins el dia 24, tots els nens i nenes que han volgut, han pogut contribuir a engreixar Es Tió de Blanes, de manera que els aliments que no s’ha cruspit s’han fet arribar a Càritas. Segons Frederic Tort, la solidaritat dels blanencs i blanenques s’ha deixat notar un any més, de manera que s’ha fet arribar a l’entitat social una bona quantitat d’aliments.

La Festa del Caga Tió de Blanes es va estar celebrant dimarts passat des de les 5 de la tarda fins a quarts de 8, dures hores durant les quals el regalim d’infants va ser constant.

Data de realització: 12/27/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300