Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

16a Marxa de la Pau de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/31/2013 01:42:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

16a Marxa de la Pau de Blanes

Prop d’un centenar de persones van participar a la caminada organitzada per les tres parròquies catòliques i la comunitat evangèlica baptista de Blanes

Blanes va acollir diumenge passat, 29 de desembre, la Marxa de la Pau, una caminada que enguany ha arribat ja a la seva 16ena edició. Aquesta vegada la principal novetat ha estat que s’ha canviat el dia de celebració per mirar d’atraure més participants, ja que fins ara s’havia convocant coincidint amb el Dia de Sant Esteve, el 26 de desembre.

La Marxa per la Pau té un esperit ecumènic, ja que està organitzada per les tres parròquies catòliques i la comunitat evangèlica baptista de Blanes. Abans de fer la sortida, es va llegir un primer fragment del manifest proposat per l’entitat Justícia i Pau, escrit per Joan Surroca i titulat “Confiem que la pau és possible”.


El lema de la 16ena Marxa de la Pau que s’ha triat enguany és una frase de Nelson Mandela: “L’arma més potent no és la violència, sinó el diàleg”. La marxa estava encapçalada per una pancarta reivindicativa per anar obrint camí on es podia llegir la frase “Tots per la pau”. Tots els participants duien posat un foulard blanc que identificava la marxa, i alguns dels caminants també duien torxes enceses.


La comitiva va sortir des de la plaça de l’Església i, escortats per agents de la Policia Local de Blanes, va fer un recorregut a peu fins arribar aturar-se al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret. En aquest veïnat és on hi ha el centre de culte de la comunitat baptista, on es va llegir un altre fragment del manifest.


El darrer punt d’aturada de la marxa va ser la capella Nostra Senyora de la Pau de Valldolig, on es va completar la lectura del manifest. També es va comptar amb la participació de diversos testimonis, i es va tancar la celebració amb una xocolatada que va ser molt ben rebuda per tots els participants per entrar en calor i agafar forces per emprendre el camí de tornada.

Data de realització: 12/31/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300