Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes destina 25.000 € a nou Projectes i Activitats de Cooperació i Solidaritat i tanca la Setmana per la Pau


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/01/2014 10:48:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes destina 25.000 € a nou Projectes i Activitats de Cooperació i Solidaritat i tanca la Setmana per la Pau

A banda dels ajuts per a entitats que desenvolupen activitats solidàries a Blanes, també hi ha projectes de cooperació internacional a Gàmbia, Índia, Honduras i Nicaragua

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va allotjar ahir divendres el lliurament de fons econòmics als projectes de cooperació i solidaritat. Amb aquest acte s’ha posat punt i final al cicle de la Setmana per la Pau de Blanes 2014 que s’ha estat celebrant en aquest municipi des de mitjans de gener.

L’acte d’ahir divendres el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes i representants de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social del municipi.


Durant els parlaments inicials, la regidora de Cooperació i Igualtat va destacar: “Cal pensar que hi ha persones arreu del món que estan molt pitjor que nosaltres aquí. Sé que la quantitat que destinem és pràcticament testimonial, tot just 25.000 euros, no són grans partides com anys enrere, però almenys mantenim viu l’esperit de cooperar amb aquelles zones del planeta on ho estan passant realment malament”.

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social –constituïda per les ONGs locals de Blanes- és la que cada any proposa a l’Ajuntament quins projectes rebran l’atorgament d’ajuts. Ho fa a través d’un grup d’estudi i valoració, que escull entre els programes de cooperació al desenvolupament que s’han adreçat al consistori blanenc sol·licitant suport econòmic. En el pressupost municipal de 2013 es va destinar una partida de 25.000 € per finançar un total de nou projectes i activitats de solidaritat i cooperació, distribuïts de la següent manera:

25.000 € destinats a 9 projectes i activitats solidàries

Un 10% de la quantitat total (2.500 €) s’ha destinat a l’adquisició de llet per a famílies necessitades de Blanes amb fills a càrrec que estan en edat escolar. A través d’aquest programa de suport s’aconsegueix subministrar gairebé un total de 5.000 litres de llet. Càritas Interparroquial de Blanes i el Bon Samarità són les dues entitats que s’encarreguen de gestionar-ho.

En aquest sentit, Susana Ramajo va recordar que va ser una decisió de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social lliurar 1.250 € a les dues ONGs més emblemàtiques de Blanes pel que fa al suport de persones del municipi que estan en situació més precària: “L’objectiu de la Comissió a l’hora de decidir destinar aquesta quantitat econòmica, que no deixa de ser simbòlica, és recordar que cal ser solidaris amb el tercer món, però també amb Blanes”.

L’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes ha rebut 3.500 € per a l’organització de les colònies d’estiu. Els nois i noies que habitualment viuen als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria) passen dos mesos allotjats en domicilis de famílies del municipi. L’any passat es van complir els 15 anys d’aquesta experiència a Blanes, que es coneix sota el nom de
Vacances en Pau.

Una altra entitat blanenca, l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku, ha rebut 3.500 € per continuar un projecte de desenvolupament agrícola i ramader que s’està fent des de fa uns anys a la comunitat rural de Kuwonku, a Gàmbia. El programa té per objectiu millorar l’alimentació en qualitat i quantitat i també contempla altres aspectes de suport a la qualitat de vida.


El projecte de la Fundació Vicenç Ferrer ha comptat amb 3.900 € per a la millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics i de la productivitat de les terres de cultiu a través de la implantació de sistemes de reg eficients i sostenibles. Les àrees on es desenvolupa el projecte són Kalyandurg i Uravakonda, situades al districte d’Avantapur, Índia.

També s’han destinat 3.900 € al projecte que gestiona SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina). Es tracta de la tercera fase de la remodelació i adequació que s’està fent a les aules de FUNDARPAL, la Fundació Arbúcies-Palacagüina. Les aules estan a Palacagüina, al nord de Nicaragua. Per la seva banda, l’Associació Iberoamericana Filipina, a través de l’Associació del Voluntariat Blanenc, ha rebut uns altres 3.900 € pel projecte de construcció de l’Escola Rural Virgen del Vilar a Ilama, Santa Bàrbara, Honduras.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona tres activitats que s’han finançat amb l’aportació destinada a activitats solidàries. Per un costat, 2.200 € s’han destinat a la campanya d’emergència per donar suport a les víctimes del conflicte armat de Síria, on hi ha 1 milió d’infants refugiats i 3 milions d’infants en situació de risc. Uns altres 1.100 € corresponen a la quota que paga cada any l’Ajuntament per ser soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i, per últim, 500 € s’han destinat per col·laborar amb l’Agenda Llatinoamericana 2013.


PROGRAMESENTITATS GESTORES
APORTACIÓ
Adquisició de llet per a famílies necessitades amb fills a càrrecCàritas Interparroquial Blanes i el Bon Samarità
2.500 €
Projecte de Colònies per a infants sahrauís a BlanesAssoc. Famílies Acollidores Infants Saharauís
3.500 €
Desenvolupament agrícola i ramader a Kuwonku, GàmbiaAssoc. Desenvolupament de Kuwonku
3.500 €
Millora en l’ aprofitament recursos hídrics cultius a Anantapur, ÍndiaFundació Vicenç Ferrer
3.900 €
Remodelació i adequació d’una escola a Palacagüina, NicaraguaSOARPAL: Solidaritat Arbúcies-Palacagüina
3.900 €
Projecte Construcció Escola Rural Virgen del Vilar a Ilama, HondurasAssociació Iberoamericana Filipina
3.900 €
Campanya d’Emergència a SíriaFons Català Coop. Desenv.
2.200 €
Quota Soci Fons CatalàFons Català Coop. Desenv.
500 €
Agenda Llatinoamericana 2013Fons Català Coop. Desenv.
1.100 €

Els actes organitzats a Blanes en motiu de la Setmana per la Pau 2014 van començar el 15 de gener amb dos actes organitzats amb el suport de la Fundació Vicenç Ferrer: la inauguració de l’exposició “El Futur comença avui” i la presentació del lllibre “Mi Viaje al Norte”, de Lancy Dodem. La Setmana per la Pau 2014 també ha inclòs la Lectura del Manifest per la Pau que es va fer el passat dijous dia 30.

Data de realització: 02/01/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300