Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aprendre a ser un bon narrador de contes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2014 05:30:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aprendre a ser un bon narrador de contes

La Biblioteca Comarcal acull aquests dies un taller per a pares i mares perquè aprenguin a explicar contes per estimular la imaginació, la creació i la comunicació dels infants

Actualment la canalla compta amb molts imputs d’informació, distraccions i entreteniments on se’ls dona tot gairebé mastegat. Per això ho tenen més difícil per poder fer el què durant generacions i generacions es va desenvolupar: deixar volar la imaginació.

Un dels mitjans per aconseguir-ho és tornar a recuperar la tradició, el gust per entretenir els infants amb un conte. Amb l’objectiu d’aprendre i perfeccionar aquest art de l’entreteniment, la Biblioteca Comarcal de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat un taller en dues sessions, la primera de les quals va tenir lloc el passat dissabte al matí.


El taller està monitoritzat per Dinsdungat Animació que, en més d’una ocasió, ja ha estat al a Biblioteca de Blanes a les sessions de l’Hora del Conte. Una quinzena de pares i mares s’han inscrit a l’experiència, la major part moguts per perfeccionar aquest art, i d’altres per començat tot just a iniciar-s’hi.

Prenent com a fil esquemàtic les 7 famoses W que guien el periodisme més elemental –què, qui, on, quan, perquè, per a què i com, és a dir: what, who, where, when, why, what for i how-, el taller va anar conduint els aprenents a rondallaires pels consells més bàsics. Tot plegat, per ajudar-los a convertir el moment en què s’explica un conte en un espai màgic compartit, un ritual propi.


Com dèiem, explicar contes no és tan sols un plaer afegit amb què poden comptar els infants tot just abans d’anar a dormir. Es considera que un conte estimula la comunicació i, per tant, ajuda a establir vincles i genera corrents de confiança entre les persones. També exercita la creació, així com l’expressió oral i escrita, ja que crea lectors. Per últim, altres beneficis que pot generar el fet que els nens i nenes s’habituïn a ser el públic d’excepció de la narració d’un conte és que els estimula els hàbits d’atenció, els ajuda a la concentració així com al desenvolupament de criteris propis.

Perquè l’experiència fos encara més completa, la Biblioteca Comarcal va posar a disposició dels participants un racó de lectura amb una selecció de contes i de llibres de consulta sobre aquest aprenentatge. El taller finalitzarà aquest proper dissabte 15 de febrer amb la segona i darrera sessió.


Data de realització: 02/10/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300