Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Gala Benèfica recapta 1.400 € pel Pàrkinson i l’Esclerosi Múltiple


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/17/2014 04:19:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Gala Benèfica recapta 1.400 € pel Pàrkinson i l’Esclerosi Múltiple

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes va protagonitzar dissabte un espectacle a favor de l’ACAPBLANES i l’Associació Esclerosi Múltiple d’aquesta demarcació

Unes 150 persones van assistir dissabte passat a la tarda a la Gala Benèfica organitzada per l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i comarca a benefici de dues entitats del municipi sense afany de lucre: l’Associació Catalana Parkinson Blanes i comarca de la Selva (ACAPBLANES) i l’Associació Esclerosi Múltiple de Blanes, Lloret i rodalies.

A aquest nombre d’espectadors cal sumar també els què van comprar una entrada a la fila 0. Sumant-ho tot plegat, finalment es van aconseguir reunir 1.400 euros, que es destinaran al 50% per a les dues entitats beneficiàries.


La idea d’organitzar el concert va sorgir des de l’associació aragonesa perquè hi ha familiars de malalts afectats per les dues malalties que pertanyen a l’entitat que ofereix a Blanes una mostra del folklore aragonès. Una altra raó a banda, és que l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes ja ha col·laborar al llarg de la seva història en diverses ocasions per causes solidàries.

Emotiu record per Antoni Olmo, expresident d’ACAPBLANES

La gala es va encetar amb uns breus parlaments encetats per la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa, Clara Bolea, qui va agrair el suport de l’Ajuntament de Blanes, que va cedir gratuïtament l’ús del Teatre. Visiblement emocionada, Clara Bolea va tancar el seu parlament homenatjant la figura d’Antonio Olmo, qui va ser president d’ACAPBLANES durant molt temps, i que ens va deixar el passat 24 de juliol.

L’emotiu record es va tancar amb un aplaudiment del públic i va enllaçar amb les paraules de l’actual presidenta d’ACAPS, Antònia Escalé, qui també va elogiar la figura d’Antoni Olmo, un company que ha deixat un buit difícil d’oblidar per tothom qui el va conèixer.

El torn de parlaments el va tancar el president de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Blanes, Lloret i rodalies, Josep Oliva. Actualment l’entitat, que dóna atenció a 35 afiliats, té la seva seu al Centre Cívic de Can Borell i també està força tocada pels efectes de la crisi econòmica i la disminució d’ajuts de les administracions.


Un complet espectacle de folklore aragonès

Va ser després quan va venir aproximadament una hora i mitja de gala benèfica, farcida de folklore aragonès. Durant la vetllada es van interpretar una vintena de cançons a càrrec del cor que cada 12 d’octubre s’encarrega també de fer els cants de la missa baturra que s’organitza a Blanes des de fa molts anys per festejar la Festa de la Pilarica, patrona d’Aragó.

L’apartat musical també es va comptar amb les interpretacions en solitari dels músics que acompanyen el cor: Javier Ortega a la guitarra; Eva Ortega al llaüt; Fernando Leque a la bandúrria segona i en la instrumentació, arranjaments i direcció, a banda de tocar la bandúrria primera, Rogelio Ortega. El plat fort de la gala benèfica, però, va anar a càrrec del cor, que va oferir un complet repertori entre el qual també s’hi van comptar dues estrenes: “El Ebro es río señorial” i “Rosa de Invierno”.

Data de realització: 02/17/2014 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300