Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local organitza el segon “Curs d’Autoprotecció per a Dones” després de l’èxit de la primera edició


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/21/2014 10:02:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local organitza el segon “Curs d’Autoprotecció per a Dones” després de l’èxit de la primera edició

Un total de 54 dones van participar al primer curs que es va fer l’any passat impartit per quatre agents especialitzats en seguretat ciutadana

Sota el lema No més violència contra les dones, la Policia Local de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat la segona edició d’un curs gratuït d’autoprotecció adreçat específicament a les dones. El seu objectiu és que puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal.

L’èxit de la primera edició que va tenir lloc a principis del passat mes de novembre, amb la participació d’un total de 54 dones, així com el fet que va haver-n’hi que es van quedar sense poder-lo fer per manca de més places, ha mogut el cos policial a organitzar de nou l’experiència. A l’hora, la intenció és aprofundir en la temàtica i donar l’oportunitat perquè més dones puguin assistir als cursos.


Fotos: Quim Llorens
El compromís de la Policia Local de Blanes ja es va manifestar a l’hora de fer el balanç de la primera edició del curs. Ara, a l’hora de presentar les característiques d’aquesta nou programa, l’inspector en cap del cos policial, Joan Garcia, ja ha avançat el projecte d’organitzar una tercera edició de cara a l’octubre d’aquest 2014 si, com tot fa preveure, es torna a registrar la bona acceptació que hi va haver l’any passat.

Igual que ja es va fer a la primera edició del 2013, el curs està programat per fer-se en dos horaris diferents, i inclou dues sessions perquè la faci cadascun dels dos grups que es formaran. Així, un grup farà la primera sessió el dimecres 14 de maig i la segona sessió el divendres 16 de 9’30 a 12’30 h; i el segon grup farà les sessions el dimecres 14 i el divendres 16, tots dos dies de 18’30 a 21’30 h.


Per participar-hi només cal inscriure’s a la Policia Local de Blanes per telèfon, fax o correu, indicant a quin grup es vol assistir. S’ha de portar roba còmoda i calçat apropiat per accedir a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva ja que, a banda de nocions teòriques, també es donaran consells pràctics de defensa personal.

Curs impartit per agents especialitzats en Seguretat Ciutadana

El curs l’impartiran quatre agents especialitzats en seguretat ciutadana: Felipe L. -expert en defensa personal- s’encarregarà de donar a conèixer a les alumnes la part més teòrica. Per la seva banda, el caporal Jesús U. i els agents Mireia V. i Ruben C. ajudaran a les alumnes a dur a la pràctica les explicacions de l’especialista. Tots quatre pertanyen a la Unitat de Seguretat Ciutadana i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i, per tant, coneixen de ben a prop els casos i situacions més habituals.


La idea d’organitzar aquest curs està en la mateixa línia de treball que té el cos policial d’incentivar la prevenció envers la ciutadania. Aquests dos darrers anys dos agents de la Policia Local de Blanes han estat impartint xerrades adreçades a un grup de risc en especial com són la gent gran, a qui se’ls ha donat consells per no acabar sent víctimes d’estafes i furts.

En aquest cas, el curs d’autoprotecció està pensat per a totes les dones en general, i en especial les que estan en risc de patir alguna agressió, però no tan sols per casos relacionats amb la violència de gènere. Està dirigit a dones de qualsevol edat que sàpiguen com poden reaccionar quan es trobin en situacions de perill.

Els agents explicaran de forma teòrica i pràctica quines són les tècniques més adequades per poder repel·lir les possibles agressions que són més habituals. Per això, es tindran en compte de forma especial les agressions més comunes de violència de gènere, així com les provocades per delinqüents com ara estrebades de bossa, situacions d’atracament, d’agressió, etc

Inicialment el curs està dissenyat perquè pugui comptar amb una capacitat d’entre 20 i 25 alumnes en cada sessió. Les dades de contacte per formalitzar les inscripcions són les següents :

Policia Local de Blanes
Av. Joan Carles I, 120
17300 – Blanes (Girona)
Telèfon: 972 358 666
Fax: 972 350 535
plocal@blanes.cat





Data de realització: 02/21/2014 | Data de la darrera actualització: 02/21/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300