Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arribada, Cercavila i Pregó del Rei Carnestoltes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/02/2014 03:31:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Carnaval2014Arribada, Cercavila i Pregó del Rei Carnestoltes

Enguany els actes del Rei del Carnaval s’organitzen amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Valldolig, que va protagonitzar els actes de dissabte al vespre

La primera jornada del Carnaval de Blanes es van tancar la tarda-vespre d’ahir dissabte amb els actes que va protagonitzar el Rei del Carnestoltes, uns actes que per primera vegada estan organitzats amb la col·laboració d’una entitat veïnal, més concretament l’Associació de Veïns de Valldolig. Després que la Batucada de Carnaval va conduir i arrossegar gran quantitat de públic fins a la plaça Catalunya, tothom es va afegir a la carrossa i la comparsa del Rei del Carnaval, que havia d’emprendre el recorregut des d’aquest indret.


Fotografies: Quim Llorens
Escortats per la Policia Local de Blanes, que es va encarregar d’obrir camí i controlar el trànsit de vehicles, la cercavila del Rei del Carnaval va fer un recorregut pel passeig Cortils i Vieta fins tombar al carrer Ample, on es va aturar a l’alçada del passeig de Dintre. El Rei del Carnaval va baixar llavors de la seva carrossa i, acompanyat pels membres de la seva comparsa, es va dirigir fins l’escenari del passeig de Dintre, on es van concentrar els espectadors per escoltar el pregó d’inici de festes del Carnaval.


El Rei Carnestoltes va iniciar el seu pregó carregant contra la corrupció en el món polític i en el món bancari, també va fer referència al cas de la Infanta Cristina, així com a les retallades que hi ha hagut en Sanitat i Educació. Durant el seu discurs, el Rei Carnestoltes va criticar el trasllat que s’ha fet del Servei de Ginecologia que hi havia a l’Hospital Comarcal de Blanes fins a Calella, així com la proliferació que hi ha hagut de zones blaves. També va lamentar que el món dels esports d’elit i els programes de xafarderies de les grans cadenes de televisió espanyola distregui a tothom i no permetin a la ciutadania en general que es puguin adonar de la realitat que estan vivint i de les injustícies que estan patint.


El darrer tram del pregó del Rei Carnestoltes va ser per demanar que, en motiu de les festes del Carnaval, tothom s’oblidi d’aquesta decebedora realitat i gaudeixi d’uns dies de gresca i disbauxa. En acabat el seu discurs, la comparsa del Rei va pujar dalt l’escenari per acompanyar-lo en un animat ball amb estudiada coreografia inclosa. Enguany la gresca del Rei Carnestoltes es presenta sota el títol El Circ de l’Associació de Veïns de Valldolig, de manera que està formada per desenes de personatges d’aquest art de l’entreteniment: pallassos, arlequins, homes forçuts, equilibristes, mags...







Data de realització: 03/02/2014 | Data de la darrera actualització: 03/03/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300