Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Milers de persones omplen Blanes per presenciar la Rua de Carnaval


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/02/2014 07:04:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Milers de persones omplen Blanes per presenciar la Rua de Carnaval

Formada per més de 1.400 persones, la rua ha comptat amb 22 carrosses i comparses de diferents poblacions, que han envaït de música, llum i color el centre de la vila

Des de fa molts anys, l’acte central del Carnaval a Blanes és la Rua que se celebra la tarda del diumenge. Com també ha esdevingut habitual, milers de persones s’han aplegat al llarg del seu recorregut que transcórrer pel centre de la vila per poder admirar les imaginatives disfresses de les gresques, les evolucions i danses dels membres de les comparses i les espectaculars carrosses que també aporten la banda sonora a l’esdeveniment.


Rua de Carnaval formada per més de 1.400 persones

Enguany han desfilat a la rua més de 1.400 persones, 22 carrosses i 20 comparses que majoritàriament provenien de Blanes, Lloret i Tossa, així com de diverses poblacions de l’Alt Maresme, la Selva interior i Girona. Pels volts de les cinc de la tarda, la rua ha iniciat el seu recorregut pel carrer Jaume I, ha seguit per la plaça Solidaritat, rambla Joaquim Ruyra, plaça de Catalunya i passeig de la Marina.


Els temes que han fet servir les gresques per inspirar-se en la confecció de les disfresses, com marca la tradició, han estat força variats. Així, hi havia des del conegut personatge Winnie the Pooh fins a unes papallones i libèl·lules, passant per les sempre incombustibles bruixes, escarabats morruts, pirates, una fantasia guerrera, marietes, i gresques inspirades en els musicals La Botiga dels Horrors amb plantes carnívores incloses, i Cabaret, amb experimentats i voluptuoses dansaires, entre d’altres.


Tancant la rua hi havia la carrossa del Rei del Carnaval de Blanes, que ha desfilat amb una gresca ambientada en els diferents personatges del circ. Enguany han tingut cura de tots els aspectes relacionats amb el Rei Carnestoltes els membres de l’Associació de Veïns de Valldolig, que ahir a la nit ja van protagonitzar l’arribada, cercavila i pregó que es va oferir a l’escenari del passeig de Dintre, davant l’Ajuntament.


Les altres quatre entitats de Blanes que també han participat a la rua d’avui diumenge han estat l’Associació de Veïns de Mas Borinot-Can Illas, que desfilaven amb la gresca que duia per títol La Montaña rusa de Blanes; l’Esbart Joaquim Ruyra amb la fantasia Benvinguts al Cabaret, que ocupava dues carrosses; el Cotton Bar i l’Associació Kedem amb la disfressa Música; i l’entitat Que Vingui qui Vulgui, que ha presentat un particular Saloon Oeste Casino.

Concurs de Carrosses i Comparses amb 6.000 € en premis

Coincidint amb la celebració de la rua, també s’ha celebrat el Concurs de Carrosses i Comparses, que repartirà tres primers premis per a tres categories diferents: per a carrosses que siguin de Blanes, carrosses d’altres municipis i comparses en general. Els tres primers classificats per a les dues primeres categories tenen els mateixos imports: 1.200 € pel primer premi, 800 € pel segon i 400 € pel tercer. Per últim, a la categoria de comparses el primer premi és de 600 €, el segon de 400 € i el tercer 200 €.


El III Carnaval de la Costa Brava Sud es tancarà a Blanes dimecres de la setmana vinent, amb diverses activitats en motiu de l’Enterrament de la Sardina, que comptarà amb la col·laboració de l’entitat blanenca Que Vingui qui Vulgui i l’Associació de Veïns de La Plantera.

Serà durant aquest acte quan també es donaran a conèixer els guanyadors dels dos concursos que s’han celebrat en motiu d’aquest cicle festiu: el de Disfresses a la Feina i el de Carrosses i Comparses.


Fotografies: Quim Llorens


Data de realització: 03/02/2014 | Data de la darrera actualització: 03/04/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300