Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria presenta nou CD


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/04/2014 09:39:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria presenta nou CD

La formació ja escalfa motors de cara als actes de celebració del 50è aniversari que es faran l’any vinent i que inclouran la inauguració d’un monument al·legòric dedicat als músics

La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria ha presentat Sardanes per escoltar, el nou CD que ha editat la formació musical que dirigeix Jordi Sacristán. La presentació oficial del disc va tenir lloc divendres passat a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, presidida per l’alcalde Josep Marigó, i va ser també un motiu perquè s’avancessin alguns detalls de la commemoració del 50è aniversari que celebrarà a partir de l’any vinent la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria.


Fotografies: Aitor Roger
De fet, el nou treball discogràfic s’ha dedicat al 50è aniversari i, per aquest motiu, s’ha fet amb les ganes i la il·lusió perquè tothom s’afegeixi a aquesta celebració. En aquest sentit, es va presentar la maqueta d’una escultura al·legòrica “al músic” que la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria “regalarà” al municipi de Blanes.


Des de l’entitat blanenca s’ha avançat també que la seva longevitat durant mig segle de vida ha estat possible gràcies a la contribució desinteressada que han fet moltes persones. Ha estat així que han aconseguit mantenir viu l’esperit de la música durant aquest temps, amb els seus alts i baixos, però sense deixar mai d’organitzar actes relacionat amb l’àmbit de la música.

“Sardanes per escoltar”, un viatge musical pel passat i el present

El nou treball discogràfic de la formació, titulat Sardanes per escoltar, inclou set sardanes, algunes tant conegudes com “Llevantina”, de Vicenç Bou. Francesc Cassú, Ricard Viladesau, Antoni Agramont, Joan Jordi Beumala i Fèlix Martínez Comín són els altres compositors escollits en aquest enregistrament musical. Es tracta en definitiva d’una selecció del repertori que es pot sentir a les actuacions de la formació, i que van des de sardanes clàssiques fins a sardanes actuals.


En motiu de la presentació del nou CD, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria va oferir un breu concert a la sala d’actes de l’Ajuntament de Blanes per fer un petit tasteig del que es pot trobar al treball publicat. Així, les sardanes que es van interpretar van ser “Cala Salguer”, de Ricard Viladesau; “A la Bisbal, Aplec d’Argent”, de Francesc Cassú; “Bandera d’Aplec”, de Ricard Viladesau i una quarta peça que es va dedicar als músics de la formació que la deixaran aquest any per anar a altres cobles.

El breu concert en directe, tocat en un recinte tan inusual com és la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, es va tancar amb la interpretació de l’emblemàtica peça “La Santa Espina”.

50 anys fent música a Blanes

La veterana entitat va néixer farà aviat 50 anys de la mà del pare Joaquim Alqueza, qui va fer néixer la passió per la música en més d’un nen i nena, una estimació que ha anat perdurant any rere any. El 21 d’agost de l’any 1967 es va presentar oficialment la “Cobla Infantil del Col·legi Santa Maria”, apadrinada per la Cobla La Principal de la Bisbal.

L’any 1975 va enregistrar el seu primer disc single en vinil amb les sardanes “Vora el niu”, d’Enric Sans –tocada per Manel Utset- i la peça titulada “Cobla Infantil de Blanes”, de Pau Sicart, dedicada a la formació al seu pas amb la Caravana de la Flama de la Sardana per l’Arboç del Penedès. El 1976 van presentar la sardana “Dos Lustres”, del compositor blanenc Josep Maria Guinart, que la va escriure en motiu dels 10 anys de la cobla, i “El Bon Hereu”, de Ricard Viladesau.


Un any més tard, el 1977, pel centenari del Col·legi Jesús Maria i Josep de Sant Andreu, es va gravar “Festa Gran” i “Jovenívola”, novament a càrrec de Josep Maria Guinart i Ricard Viladesau respectivament, dedicada igualment a la cobla. Tot just l’any 1980 es va publicar un nou treball amb les sardanes “Més amunt del cel”, de Ramón Rosell -obligada de Tenora, tocada pel músic blanenc Jordi Molina- i “Festiva”, de Joan Janer.

Després d’aquest inici tan prolífic, cal fer un salt fins l’any 2000 per trobar el següent treball discogràfic. Es tracta del primer CD que van editar amb set sardanes, mentre que el següent es va publicar l’any 2003. Es tractava del treball titulat “Concurs de Sardanes per a Joves Compositors”, un recull de sardanes presentades a les edicions dels certàmens dels anys 1998 i 2008, que incloïa set sardanes.
Data de realització: 03/04/2014 | Data de la darrera actualització: 03/04/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300