Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament i la Diputació distingeixen els èxits de quatre esportistes d’elit de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/07/2014 11:26:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escuts Ajuntament + DiputacióL’Ajuntament i la Diputació distingeixen els èxits de quatre esportistes d’elit de Blanes

Es tracta del corredor d’ultrafons internacional Xavi Marina, i dels regatistes de classe olímpica Alba Bou, Júlia Subirà i Albert Codinachs, del Club Vela Blanes

L’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona han encapçalat aquests dos darrers dies sengles actes de reconeixement a quatre esportistes d’elit del municipi. Els reconeixements s’han fet en el marc del programa de la Diputació de Girona d’ajuts a esportistes individuals gironins que participen en competicions d’alt nivell, un programa que es fa de manera coordinada amb els ajuntaments.


En el cas de Blanes, se’ls ha concedit aquest reconeixement a quatre esportistes d’elit: al corredor d’ultrafons internacional Xavi Marina; i als regatistes de classe olímpica Alba Bou, Júlia Subirà i Albert Codinachs, del Club Vela Blanes. Cadascun d’ells ha rebut de la Diputació de Girona una subvenció de 920 € per fomentar la pràctica esportiva.


Perquè els joves esportistes poguessin aconseguir aquesta quantitat econòmica per participar en competicions, l’Ajuntament de Blanes -a través de l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida-, s’ha encarregat de formalitzar tots els tràmits necessaris, actuant de mitjancer. La Diputació de Girona és qui finalment, vista la documentació presentada, dóna el vist-i-plau per a la concessió dels ajuts.

Reconeixement al corredor d’ultrafons Xavi Marina

L’acte de reconeixement a Xavi Marina es va fer ahir al vespre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat del regidor d’Esports, Xavier Marcos. D’altra banda, també van participar nombrosos els amics i familiars que no es van voler perdre la ocasió d’assistir-hi, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.

A banda del reconeixement en metàl·lic, l’alcalde també va lliurar a Xavi Marina una reproducció de l’angelet, l’escultura que corona la Font Gòtica de Blanes, el monument que –en la seva totalitat- significa el màxim reconeixement que lliura l’Ajuntament de Blanes als regidors i regidores que deixen el seu càrrec, així com a les persones que fan el pregó de la Festa Major. Precisament aquest mateix trofeu va ser lliurat fa pocs dies a un altre esportista blanenc top ten de l’alpinisme mundial, Jordi Tosas.


Xavi Marina és avui dia un reconegut esportista internacional de curses d’ultrafons a peu. L’èxit més recent el va aconseguir fa dues setmanes a la Cursa Ice Ultra que disputada al Cercle Polar Àrtic. Xavi Marina es va classificar a la segona posició després de recórrer 230 km durant quatre dies en condicions extremes, a més de 20 graus sota zero.

D’altra banda, ara fa un any va guanyar la Sport Ultra Jersusalem to the Sea, una cursa d’una sola etapa amb 125 Km de recorregut, després que l’any anterior, al 2012, havia quedat a la cinquena posició a la cursa Ultra Trail Atlas Toubkal Marruecos, consistent en una etapa de 119 km. Al marge de la seva vàlua com a esportista, Xavi Marina també ha estat durant cinc anys consecutius l’organitzador de la Costa Brava Xtrem Running, una cursa que en la darrera edició de l’any passat, que va donar per tancat el cicle, va aplegar 430 corredors tant d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol com d’altres països.

Reconeixement a Alba Bou, Júlia Subirà i Albert Codinachs, del CV Blanes

L’acte de reconeixement als tres regatistes del Club Vela Blanes va tenir lloc dimecres passat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat del diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó. Igualment, també van participar en l’acte el president i el vice-president del CV Blanes, Amadeu Nualart i Oriol Subirà respectivament, membres de l’equip tècnic esportiu de l’entitat, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.


A banda de rebre el suport econòmic, l’alcalde de Blanes també va lliurar en nom de l’Ajuntament a cadascun dels regatistes un altre obsequi de reconeixement. En aquest cas, es tractava d’una litografia marinera de l’artista blanenc Quico Ros que representa unes barques sobre la platja de la Roca de Sa Palomera amb el Mediterrani de fons. Els tres esportistes han competit durant aquests darrers anys en la modalitat de vela Classe Olímpica 470, així com en la Classe Internacional Europa.



Data de realització: 03/07/2014 | Data de la darrera actualització: 03/07/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300