Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participants en la nova categoria de Conte Infantil Joan Petit als 50ès Premis Recvll


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/09/2014 06:38:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de participants en la nova categoria de Conte Infantil Joan Petit als 50ès Premis Recvll

Han concorregut 66 relats al Premi Recvll de Conte Infantil. Entre els premiats a la resta de categories, s’inclou l’actor català Ramon Madaula, que s’estrena com a dramaturg

La 50a edició dels Premis Recvll que ha tingut lloc avui diumenge ha guardonat diversos autors procedents de Girona, Barcelona i Andorra. Aquesta darrera procedència de l’autor guardonat li confereixen als premis haver assolit la seva internacionalització. Els autors i treballs guanyadors són els següents:


Fotografies: Quim Llorens
  - Iñaki Rubio, d’Andorra, ha guanyat el Premi Joaquim Ruyra de Narració, dotat amb 2.500 €, amb l’obra L’altre Costat del Mirall. Nascut a Barcelona, l’autor viu actualment en aquest país pirinenc, i la seva vocació creativa i literària sempre ha estat relacionada amb la narrativa i, en especial, amb els contes. L’any passat va ser seleccionat com a únic autor andorrà pel llibre Els caus secrets, una antologia de joves narradors dels Països Catalans.

  - Joan Carles González Pujalte, de Mataró, ha estat guardonat amb el Premi Benet Ribas de Poesia, dotat amb 1.500 €, amb l’obra Les coses i els miratges. Llicenciat en Història de l’Art, després d’exercir durant uns anys de professor i de conrear durant un any la performance amb el grup Art-Incube, s’ha acabat dedicant exclusivament a la poesia i compta amb diversos llibres publicats. Ha guanyat diferents premis literaris, entre els quals destaquen el Martí i Pol de Roda Ter i de la UAB, i el Joan Teixidor d’Olot.
  - Ramon Madaula i Canadell, de Sant Cugat del Vallès, és l’autor guanyador del Premi de Teatre Josep Ametller, dotat amb 2.000 €, amb l’obra titulada Coses Nostres. Aquest és el primer premi que guanya en l’àmbit literari, després que n’ha aconseguit forces en la seva faceta d’actor i productor, tant en Teatre com en Cinema i Televisió. Aquest 2014 ha obtingut el Premi Gaudí al millor actor secundari per la pel·lícula La Por.
  - J. Victor Gay, de Girona, és el guanyador del Premi Salvador Reynaldos de Periodisme, dotat amb 800 €, amb l’article Joaquim Ruyra i Carles Rahola, vides... morts paral·leles. L’autor és periodista des de 1962, i durant 30 anys va ser el director del rotatiu Diari de Girona. Ha publicat una dotzena de llibres sobre temes gironins, i es pot considerar un guardonat reincident, ja que l’any 2012 ja va guanyar en aquesta mateixa categoria dels Premis Recvll amb l’article titulat Joaquim Ruyra i Girona: un gran silenci.
  - Joan Tudela, de Barcelona, ha guanyat el Premi Rafel Cornellà-Joaquim Abril de Retrat Literari, dotat amb 800 €, amb l’obra Eugeni S. Reig, l’amic de les paraules. Autor de llibres periodístics, obres d’assaig i aforismes, ha treballat en premsa escrita, ràdio i televisió, i també ha publicat centenars d’articles a diaris i revistes. En el seu currículum s’hi compta haver guanyat, entre d’altres, els premis Francesc Layret, Gaziel, Jaume Ciurana i Ciutat de Barcelona.
  - Jordi Serra Mayoral, de Palafrugell, ha estat el guanyador del Premi Joan Petit de Conte Infantil, dotat amb 500 €, amb el treball La Paula es queda sense paraula. Mestre i llicenciat en filologia anglesa, treballa en un institut públic de Barcelona, on viu des de fa més de vint anys. Una de les seves aficions és escriure i ha guanyat diversos premis literaris, tant de narrativa breu per a adults, com de contes infantils. També compta amb una novel·la publicada.

Rècord de participants i èxit de la nova categoria de Conte Infantil

Coincidint amb les noces d’or dels prestigiosos premis literaris, també s’ha arribat a la major xifra d’obres participants mai assolida fins ara al llarg de tota la seva història, amb un total de 196 autors i autores, que han presentat 225 treballs. D’aquest total el major nombre, 66 originals, correspon precisament a la nova categoria convocada per primera vegada aquest any: el Premi Joan Petit de Conte Infantil, creat amb el suport de la Fundació Joan Petit-Nens amb Càncer.


Respecte el veredicte emès enguany, el president del jurat, Vicenç Llorca, ha destacat la qualitat de les obres presentades. D’aquesta manera, han quedat lluny les edicions en què es van haver de declarar desertes algunes de les categories al considerar que no havien assolit el nivell exigit.

Una altra qüestió que ha assenyalat Vicenç Llorca és que, coincidint amb la 50a edició dels Premis Recvll, s’ha arribat al rècord d’obres presentades, principalment gràcies a l’elevada participació que ha tingut la nova categoria a concurs: “Un tema a destacar ha estat la magnífica acollida que ha tingut el Premi de Conte Infantil Joan Petit que, en la seva primera edició, ja ha comptat amb una participació de 66 obres. Pel que fa a la resta de Premis, la participació s’ha mantingut com en edicions anteriors”.

Festa dels Premis Recvll 2014

La Festa dels Premis Recvll que s’ha celebrat avui a Blanes, ha començat amb una copa de benvinguda seguida per un dinar al final del qual s’ha fet l’obertura de la sobretaula a càrrec de Pere Reixach, de l’equip de Recvll. La lectura i proclamació del veredicte ha anat a càrrec de la secretària del jurat, Maria Àngels Vàzquez, seguida pel lliurament dels premis durant el qual el membre del jurat, Salvador Roca, ha fet una breu entrevista als guardonats.

El torn final dels parlaments els ha encetat el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; seguit pel president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el president del jurat dels Premis Recvll, Vicenç Llorca: la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs; el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Antoni Solà; i finalment l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. Per cloure la cerimònia, els organitzadors han volgut tancar la celebració com anys enrere s’havia fet, amb un marcat caire reivindicatiu, cantant l’himne d’Els Segadors.

Data de realització: 03/09/2014 | Data de la darrera actualització: 03/10/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300