Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament i els partits polítics donen suport a les mobilitzacions dels treballadors de Nylstar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/10/2014 04:19:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament i els partits polítics donen suport a les mobilitzacions dels treballadors de Nylstar

Avui hi ha hagut una reunió a l’Ajuntament a petició del Comitè d’Empresa, després que la direcció va anunciar l’acomiadament de 13 treballadors

La Sala de Juntes de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat avui al migdia una reunió encapçalada per l’alcalde, Josep Marigó, i el Comitè d’Empresa de la factoria Nylstar de Blanes. A la trobada també han participat representants dels grups municipals (PSC, CiU, EUiA-ICV i PP), així com de la CUP, ERC i Ciutadans, que no compten amb representació a l’Ajuntament.

D’aquesta manera, en representació del PSC i com alcalde de Blanes, ha assistit Josep Marigó; Xavier Lozano, per CiU; Víctor Catalán, d’EUiA-ICV; Salvador Tordera, del PP; Jaume Pujadas i Cristina Fernández per la CUP; Albert Canosa per ERC; i Roberto Ribas i Sergio Atalaya per C’s.


La reunió l’ha convocat l’alcalde de Blanes a petició del Comitè d’Empresa de la factoria tèxtil amb seu a Blanes. L’objectiu de CCOO i UGT al demanar la trobada amb les forces polítiques ha estat triple:
    1. Exposar als representants polítics la situació en què es troben actualment els treballadors de la factoria blanenca.

    2. Informar de les mobilitzacions i de les accions que tenen previst convocar properament.
    3. Demanar als representants dels grups municipals i dels partits polítics que donin recolzament a les mobilitzacions que es convoquin.

Suport dels polítics blanencs als treballadors de la Nylstar

Després de la trobada, el Comitè d’Empresa ha informat que tots els representants dels grups polítics els han expressat el seu recolzament i solidaritat envers les mobilitzacions que tenen previst posar en marxa properament els treballadors de la factoria.


Una de les primeres accions reivindicatives més destacades que té previst convocar el Comitè d’Empresa de Nylstar tindrà lloc d’aquí a una setmana, el dilluns 17 de març. Es tracta d’una manifestació que tindrà com a punt de sortida la factoria, i que farà un recorregut a peu fins arribar davant l’edifici de l’Ajuntament. Un cop arribats al consistori, els representants dels treballadors llegiran un manifest.

Ara fa uns dies, la direcció de l’empresa Nylstar, que es dedica a la producció de fil de niló, va comunicar l’acomiadament de 13 treballadors de la plantilla. Les indemnitzacions que la direcció de l’empresa ha proposat és de 20 dies per any treballat, que és el mínim establert actualment per la llei arran de la reforma de la llei laboral.

Davant d’aquesta comunicació, dimarts passat es van fer sengles assemblees informatives per donar a conèixer als treballadors la mesura. El Comitè d’Empresa de Nylstar està encapçalat per Antonio Rodríguez (CCOO) -que n’és el president-, així com per Juanjo Rodríguez (UGT). Actualment està format per 9 persones, de les quals 6 són de CCOO i 3 de la UGT.Els representants del Comitè d’Empresa han expressat avui la preocupació que hi ha entre els treballadors per la situació que s’està vivint, ja que la factoria va passar un ERO temporal durant els mesos de desembre i gener passats al 75% de la plantilla. L’empresa Nylstar comptava a principis d’any amb 250 treballadors i és propietat del holding Praedium, la qual ha anunciat recentment l’adquisició dels drets de la marca tèxtil Meryl i les seves submarques per un import d’uns 1’5 milions d’euros, aproximadament.

L’empresa SAFA va ser durant molts anys, des de la seva posada en marxa a principis del segle XX, un dels principals puntals del sector econòmic a Blanes. De fet, va ser un dels principals motors que va actuar com a pol d’atracció perquè arribessin al municipi gran quantitat de persones procedents de diverses localitats d’Andalusia atrets pels llocs de feina que feia falta cobrir, i que finalment acabarien establint-se al municipi gironí.


Data de realització: 03/10/2014 | Data de la darrera actualització: 03/17/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300