Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Literatura del segle XXI a Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/11/2014 06:11:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Literatura del segle XXI a Aula Blanes

La propera xerrada que ha organitzat l’entitat tractarà sobre els corrents literaris i l’adaptació als nous temps, i anirà a càrrec del crític literari Òscar Carreño

Aula Blanes ha programat per aquest proper dimarts 18 de març una nova xerrada dins el seu xicle que, una vegada més, s’allotjarà a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. Aquesta vegada la conferència està directament relacionada amb l’entorn d’aquest recinte, ja que tractarà Corrents literaris del segle XXI. Herència i conflicte.

Per centrar aquest tema, es comptarà amb la participació del crític literari i professional de la divulgació de la literatura Òscar Carreño. Actualment és tècnic cultural de la Direcció de Programes i Cooperació de Biblioteques de Barcelona i coordinador els Clubs de Lectura de Biblioteques de Barcelona.


Davant dels reiterats anuncis de la mort de la novel·la, aquesta sembla més viva que mai. Però la novel·la d'inicis del segle XXI transita entre la respecte a la tradició heretada i el conflicte de ruptura amb aquesta, entre el repte de mantenir vells lectors i la fita d'aconseguir-ne de nous, adaptant-se els nous hàbits de lectura d'aquest lector líquid del nostre temps.

La sessió pretén reflexionar sobre alguns dels debats més punyents que s'enceten al voltant de la novel·la actual: modernitat vs postmodernitat; l'auge de la novel·la de gènere, la globalització referencial (espai i suports) mitjançant la qual els novel·listes escriuen les seves obres, la defunció de les literatures nacionals, el gregarisme lector i el consum literari, etc


Una sessió que, com tota bona novel·la, estarà més interessada a llençar preguntes que no pas a respondre-les. La cita és, com dèiem, serà el proper dimarts 18 de març a les vuit del vespre, a la Biblioteca Comarcal de Blanes.




Data de realització: 03/11/2014 | Data de la darrera actualització: 03/11/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300