Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arriba a Blanes l’exposició “Nàufrags”, de l’artista gironí Jordi Urbón


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/15/2014 08:26:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Arriba a Blanes l’exposició “Nàufrags”, de l’artista gironí Jordi Urbón

La mostra està inclosa al programa itinerant d’”Exposicions Viatgeres” que promou la Diputació de Girona, i recull diverses peces fetes amb un nou procediment anomenat “pintura digital”

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat del vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Xavier Soy, va inaugurar ahir al vespre l’exposició Nàufrags, de l’artista gironí Jordi Urbón, que també va participar en l’acte. L’exposició forma part del programa de mostres itinerants d’Exposicions Viatgeres que impulsa la Diputació de Girona, i s’allotjarà a Casa Saladrigas de Blanes fins a principis d’abril. L’objectiu d’aquest programa és acostar als municipis gironins propostes artístiques de qualitat.

Durant la inauguració, els representants de les dues institucions han valorat positivament el fet que les comarques gironines tinguin projectes culturals d’aquestes característiques. "Amb Exposicions Viatgeres -ha assenyalat Soy- no només donem suport als municipis, sinó que, a més, donem a conèixer el treball que estan duent a terme els creadors gironins". D’altra banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó ha explicat que "l'espai expositiu de la Casa Saladrigas cada vegada és més visitat" i que "tant la gent de Blanes com les persones que visiten la ciutat, podran descobrir la vàlua d'aquest artista gironí durant el dies que duri la mostra".


Fotografies: Miquel Millan
L’exposició Nàufrags, de Jordi Urbón, es podrà visitar a Casa Saladrigas de Blanes fins el proper 6 d’abril de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte, de 17 a 20 h.

Nàufrags, un passeig entre la realitat i el somni

Amb imatges i escenes d’estètica onírica que protagonitzen personatges immersos en mons imaginaris, l’artista fa un inquietant retrat de la vida quotidiana i li afegeix un punt de desolació. El què vol aconseguir és transportar l’espectador a la sempre fràgil frontera entre realitat i somni, on mai saps què és una cosa i l’altra. Per aconseguir aquest objectiu, Jordi Urbon construeix el seu propi relat a partir de dues sèries titulades Carmen i Delirium.

Les peces que conformen l’exposició corresponen a un nou procediment de treball que el propi autor anomena pintura digital. D’aquesta manera, la sensació d’estar immers entre dos mons –la fotografia i la pintura / realitat i ficció- s’accentua encara més tot resseguint l’exposició. Això és perquè, tot i que fa servir noves tecnologies, no acaba d’eliminar el llegat artístic pictòric, la qual cosa li aporta una interessant perspectiva al seu treball.

Un artista a la recerca de la reinterpretació del seu entorn

Jordi Urbón va néixer a Puigcerdà l’any 1962, encara que ja fa temps que va fixar la seva residència habitual a Ripoll, on també té l’estudi. Es va graduar en pintura a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, on es va especialitzar en tècniques de gravat i serigrafia.

Definit com un artista polièdric, al llarg de la seva trajectòria ha estat capaç de cultivar diferents registres en funció d’allò que ha volgut representar. Ha treballat amb la pintura matèrica (encàustica), l’escultura tradicional, les instal·lacions o el ready-made (objecte trobat). L’any 2006 va començar a experimentar amb programes digitals, i actualment, segueix practicant diferents disciplines. Amb tot, en el seu darrer període creatiu s’ha centrat en grups d’obres seriades i temàtiques, i utilitza majoritàriament la pintura, la fotografia i el collage digital.


Ha realitzat una gran quantitat d’exposicions individuals i col·lectives arreu de Catalunya, així com al País Basc, València, Madrid, Andalusia, Astúries, Andorra, França, Polònia i Berlín. També ha participat a la XVI i XVII edició de la QUAM (Quinzena d’Art de Montesquiu), a la biennal Thambos 3.

Entre els guardons i distincions aconseguides al llarg de la seva trajectòria destaquen el Premi de la XI i XII Mostra d’Art Contemporani Català; el Premi Nacional de Pintura Juan Ramón Masoliver; sengles Mencions Honorífiques al Saló Internacional de Lousa i al Certamen de Pintura del Ministeri de Foment; i el primer premi del XXI Concurs Internacional de Pintura organitzat pel Centre de Belles Arts de Lleida, entre d’altres.
Data de realització: 03/15/2014 | Data de la darrera actualització: 03/15/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300