Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la celebració gironina del Dia Internacional de les Dones amb “Veu de Dona”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/15/2014 10:44:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca la celebració gironina del Dia Internacional de les Dones amb “Veu de Dona”

La periodista blanenca Alba Lupiáñez va entrevistar la presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores, Isabel Forcada, i va actuar el Cor de Cambra Sota Palau

L’Institut Català de les Dones (ICD), els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la demarcació de Girona i l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes van organitzar ahir al vespre la darrera sessió gironina del cicle Veu de Dona, en el marc del Dia Internacional de les Dones que es commemora el dia 8. El cicle d’entrevistes Veu de Dona té per objectiu fer més visible el paper de les dones en tots els àmbits de la societat: l’esport, la cultura, el món empresarial o l’associacionisme, entre d’altres.

En el cas de Blanes, la periodista blanenca Alba Lupiáñez va entrevistar Isabel Forcada, presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores. L’acte el van encapçalar la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, i la directora de l’Institut Català de les Dones (ICD), Fina Surina, i es va allotjar al Centre Cultural Els Padrets.


El cicle d’entrevistes Veu de Dona és una iniciativa que va endegar l’Institut Català de les Dones l’any 2011 a Barcelona. Després que l’any passat es va fer a Puigcerdà, Figueres, La Bisbal i Banyoles, aquest 2014 s’hi han afegit noves poblacions gironines. En aquest cas, durant aquest mes de març s’han fet sis sessions: a Santa Coloma de Farners, Roses, Salt, Girona, Santa Cristina d’Aro i Blanes, on s’ha tancat el cicle.

Isabel Forcada, una vida dedicada al voluntariat

A través de l’entrevista realitzada per Alba Lupiáñez, es van analitzar qüestions d’actualitat en clau de gènere i es va posar en valor la trajectòria vital vinculada al voluntariat d’Isabel Forcada. D’aquesta manera, el públic assistent també va poder tenir un altra visió més íntima i personal de la presidenta de l’entitat blanenca.


Nascuda a Palafolls l’any 1952, Isabel Forcada viu a Blanes des que es va casar, farà 38 anys, i la seva tasca pública ha estat vinculada des de fa 23 anys al món del voluntariat, coincidint amb la creació de l’entitat que presideix. L’Associació de Dones Emprenedores de Blanes va néixer l’any 1991, arran que Forcada va participar en un curs de formació per a dones de llengua catalana i història, organitzat per l’ICD i el Consell Comarcal de la Selva.

Durant la celebració del curs va sorgir la inquietud de crear una entitat que aplegués dones de Blanes amb ganes d’organitzar i participar en activitats. Així va ser com es va posar en marxa l’Associació de Dones Emprenedores, que inicialment va presidir Carmen Cantos durant 10 anys, mentre que Isabel Forcada en va ser la seva vice-presidenta fins l’any 2001, quan va assumir la presidència. D’altra banda, l’any 2004 l’Associació de Dones Emprenedores va integrar-se a la Plataforma de Dones de Blanes, de la qual Isabel Forcada n’és la vice-presidenta des de llavors.


L’entitat sense ànim de lucre funciona a través del voluntariat i té la seva seu al Casal Cívic de Can Borell, on fa un ample ventall d’activitats: manualitats, belles arts en dibuix i pintura, muntatge de bijuteria, ganxet, costura, puntes de coixí, patchwork, pastisseria, gimnàstica, pilates, ball country, teatre, exposicions, sortides culturals, visites, etc.

Actualment l’associació compta amb 133 sòcies, 127 de les quals fan algun tipus d’activitats, que compten amb una participació de 255 persones en total. La resta de membres de la junta està formada per Angelina Verdú (vice-presidenta), Maria Gordon (secretària) i Àngels Gotarra (tresorera).

Concert de Cloenda amb el Cor de Cambra Sota Palau

El tram final de la sessió blanenca de Veu de Dona es va tancar amb unes paraules de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui va lloar l’encert que va tenir l’ICD a l’hora d’endegar aquest cicle. En aquest sentit, l’alcalde també valorava positivament el fet que cada any s’hi estan afegint noves experiències arreu del país com ha estat enguany el cas de Blanes, que ha posat en primer pla l’experiència d’Isabel Forcada, a través de la feina d’Alba Lupiáñez.


La vetllada es va completar amb un breu concert a càrrec del Cor de Cambra Sota Palau. La formació blanenca es va estrenar a la seva vila el 18 de maig de 1997. En aquell primer concert va interpretar un repertori amb cançons en vuit idiomes –ara ja en són 20-, reflex de la seva varietat estilística.Formada actualment per 19 veus, la formació compta amb un repertori de més de 190 temes, que van des del segle XII fins a obres contemporànies. Des del seus inicis, el cor està dirigit per Josep Maria Guinart i Vilaret.

Data de realització: 03/15/2014 | Data de la darrera actualització: 03/15/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300