Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat distingeix l’Ajuntament de Blanes en transparència on line


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/19/2014 10:32:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Generalitat distingeix l’Ajuntament de Blanes en transparència on line

Blanes és un dels 48 consistoris catalans guardonats per la informació que ofereix a la seva plana web, en base a un estudi del Laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB

L’Ajuntament de Blanes ha estat guardonada amb el Segell Infoparticipa 2013 per la qualitat i la transparència de la seva comunicació pública local a través de les planes del seu web municipal. El regidor de Recursos Tecnològics i Participació Ciutadana, Miquel Lupiáñez, va recollir el reconeixement de mans de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, qui va presidir l’acte celebrat ahir al vespre al Palau de Pedralbes. En total, la Generalitat ha distingit 48 ajuntaments de 947 que hi ha a Catalunya, la qual cosa vol dir que als altres 899 portals oficials no es poden trobar avui dia dades fonamentals com ara el nom de l’alcalde i dels regidors i regidores, o bé llegir les actes dels plens municipals, entre d’altres.


La puntuació que ha obtingut l’Ajuntament de Blanes en matèria d’accessibilitat i comunicació és del 82’93%. Aquesta qualificació l’ha obtingut el consistori blanenc en base al compliment dels paràmetres que estudia de manera continuada el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, la UAB. Aquestes dades es tradueixen en un mapa de bones pràctiques interactiu que reflecteix com, per exemple, encara hi ha ajuntaments catalans que no tenen web municipal, o bé 564 poblacions que continuen suspenent, perquè la seva qualificació no passa del 2’5%.

Entre els indicadors que han contribuït a què la web de l’Ajuntament de Blanes hagi aconseguit la nota de gairebé el 83% destaquen la inclusió en el portal de les ordenances i els pressupostos municipals, així com informació sobre l’estat de la seva execució. Altres indicadors són que s’ofereixen als ciutadanes i ciutadans eines per a comunicar incidències de la via pública, queixes o suggeriments; formularis, directori d’entitats o bé l’accés a xarxes socials.


Blanes, igual que la resta de 47 ajuntaments catalans que han obtingut la distinció lliurada per la Generalitat, ha hagut de complir una nota de tall del 7’5%, una qualificació que han aconseguit grans poblacions com Barcelona però que, en canvi, no han superat la resta de capitals de província. Tot i que des de la UAB s’ha indicat que respecte les dades del 2012 hi ha hagut una millora qualitativa, en el 52% de les webs municipals encara no apareix el nom de l’alcalde o alcaldessa; en el 64% no es publiquen les decisions del govern i en el 70% no s’hi troben els pressupostos municipals.
Data de realització: 03/19/2014 | Data de la darrera actualització: 03/20/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300