Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

252 persones a les Jornades de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/22/2014 10:01:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

252 persones a les Jornades de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal

Dels 252 oferiments totals, 237 van poder donar sang en la primera ocasió en què les jornades s’han allotjat a la biblioteca, on tindran lloc a partir d’ara

Les dues jornades de donació de sang que s’han fet a Blanes durant aquests dos darrers dies han comptat amb una bona participació de ciutadans que van acostar-se a la Biblioteca Comarcal per donar sang. En total, es van oferir 252 persones, de les quals 237 van poder donar sang finalment, després de les corresponents revisions mèdiques prèvies.


Les jornades han estat organitzades pel Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Donants de Sang de Girona, comptant amb el suport de la seva delegació a Blanes, així com de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa i el personal de la Biblioteca Comarcal. La primera jornada es va fer la tarda del passat dijous, durant la qual ja es van registrar 64 donacions, mentre que durant la segona jornada celebrada divendres al matí i a la tarda/vespre, se’n van registrar 173.


Des de la organització s’ha valorat positivament aquest resultat, ja que cal comptar amb que, per primera vegada, les dues jornades s’han allotjat a la Biblioteca Comarcal després que durant els darrers anys s’havien estat fent a l’espai social de la Fundació Catalunya Caixa del carrer Anselm Clavé (l’antic Club de Jubilats Sant Jordi), que ha deixat de funcionar com a tal. En aquest sentit, malgrat el canvi d’emplaçament, el nombre de voluntaris i voluntàries que s’han acostat a l’equipament cultural per fer la donació de sang ha estat prou positiu.


Precisament el canvi d’ubicació que es va haver de fer necessàriament, a causa del tancament del local on fins ara s’havien fent les donacions, va obligar a la organització a cercar un emplaçament alternatiu amb celeritat. Això va provocar que, per complir amb les dates que estaven previstes -20 i 21 de març- s’hagués d’emplaçar a la Biblioteca Comarcal –a la sala de la Biblioteca Jove-, però sense poder comptar amb l’espai més ampli de què disposa aquest equipament, la sala d’actes Roberto Bolaño, que ja havia estat reservat amb anterioritat per dues altres activitats.


És per aquest motiu que, de cara a la propera convocatòria ordinària que tindrà lloc a finals del mes de juny, s’espera que les dues jornades de donació de sang es podran fer amb major comoditat per allotjar les persones que s’hi acostin per participar-hi. De fet, la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal ja va acollir el 14 de desembre de 2012 la Marató de Donació de Sang de Blanes. Durant aquella jornada extraordinària, que va allargar-se durant 10 hores –5 al matí i 4 a la tarda-, va registrar un total de 380 oferiments, dels quals 344 van poder donar sang.
Data de realització: 03/22/2014 | Data de la darrera actualització: 03/22/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300