Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Entra en funcionament el nou servei de tren de rodalia RG1


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/24/2014 12:39:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TRENEntra en funcionament el nou servei de tren de rodalia RG1

La nova línia connecta directament Blanes amb Figures, Girona i Mataró sense necessitat de fer transbord a Maçanet. Des d’ara hi haurà una freqüència d’un tren cada dues hores

Aquest matí de dilluns ha entrat en funcionament el nou servei de connexió directe de tren entre Blanes, Figueres, Girona i Mataró. La nova línia, anomenada RG1, compta amb 16 freqüències diàries i suposa dues importants millores. Per un costat, ha passat a doblar el nombre de trens que s’aturen a les estacions més desassistides –com Camallera, Celrà o Riudellots-, i per l’altre permet anar des de l’Alt Empordà fins el Maresme sense necessitat de fer transbord a Maçanet/Massanes.

D’aquesta manera, els 8 trens que fins ara acabaven el seu trajecte a Maçanet allarguen el recorregut fins a Figueres, que és l’estació on s’inicien també les 8 expedicions en sentit Blanes, Girona i Mataró. La connexió directe de Mataró i Blanes amb Girona i Figueres, fins ara inexistent, es cobreix amb una freqüència d’un tren cada dues hores.

L’estrena del nou servei s’ha volgut celebrar avui al matí amb un simbòlic viatge que ha encapçalat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. El conseller, que ha sortit des de l’estació de Figueres en un dels primers serveis que hi havia, ha arribat a Blanes a quarts de 10 del matí, acompanyat de bona part dels alcaldes del territori, que s’han anat afegint en el recorregut.


A la seva arribada a l’estació de Blanes, el conseller ha estat rebut per l’alcalde, Josep Marigó, així com per regidors de l’Ajuntament. Durant l’atenció als mitjans de comunicació que s’ha fet a peu d’estació, el conseller Santi Vila ha remarcat que si el 2013 va ser l’any de la posada en marxa dels trens d’alta velocitat, aquest 2014 ha de ser el de les rodalies, en referència a que el nou sistema que avui s’ha posat en marxa a Girona, ja es va iniciar dijous passat a Tarragona.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha destacat els avantatges que suposarà a partir d’ara poder viatjar en tren fins a Girona sense necessitat d’haver de fer transbord a Maçanet. No tan sols des d’un punt de vista social i educatiu –per la connexió amb la Universitat de Girona-, sinó també econòmic, ja que a partir d’ara Blanes estarà a un pas de l’Aeroport de Girona i de l’estació de l’AVE.

Precisament en aquest darrer sentit també s’ha pronunciat el conseller Santi Vila, qui ha recordat que, de cara al segon semestre d’aquest 2014, es posarà en marxa la integració al sistema tarifari de l’ATM des de Girona. Així, els usuaris dels serveis AVE a les estacions de Girona i Figueres disposaran de la possibilitat de fer ús de l’anomenat “Combinat Rodalies” que, amb el bitllet del tren AVE, permetrà la utilització dels serveis ferroviaris de rodalia de Girona.

L’anècdota de la jornada ha estat que el tren que ha sortit avui a primera hora de Figueres amb el nou servei de rodalia RG1 s’ha avariat a Vilamalla i els passatgers han hagut d’arribar al seu destí amb autobús.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/24/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300