Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada Divulgativa del programa “Molt Per Viure”, de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/28/2014 12:44:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornada Divulgativa del programa “Molt Per Viure”, de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer

S’ha fet a l’Hospital Comarcal de la Selva i ha inclòs una xerrada sobre el tractament hormonal en el càncer de mama, a càrrec de la doctora Gemma Viñas

Avui al migdia s’ha presentat en l’àmbit territorial de l’àrea d’influència de Blanes i rodalies les novetats del programa Molt Per Viure relacionat amb el càncer de mama, que promou l’Associació Catalunya Contra el Càncer. La presentació s’ha allotjat a la sala d’actes de l’Hospital Comarcal de la Selva, i ha estat organitzada per l’AECC-Catalunya Contra el Càncer de Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i el centre sanitari.

El programa Molt Per Viure (MoltxViure) es desenvolupa a l’AECC-Catalunya Contra el Càncer des de l’any 1997 i es tracta d’una actuació específica per a dones diagnosticades de càncer de mama. Comprèn atenció psicològica individual, activitats d’oci i temps lliure i voluntariat testimonial.


El seu objectiu és millorar la qualitat de vida de les dones que han estat diagnosticades d’aquest tipus de càncer. En aquest sentit, el programa intenta minimitzar les alteracions emocionals derivades del procés de malaltia així com del tractament, per contribuir a la recuperació del nivell de funcionament personal psicològic, familiar i social previ al diagnòstic. També afavoreix la integració social de la dona en el seu entorn immediat, ajuda en la recuperació de la funcionalitat del braç afectat per la cirurgia i promou la posada en marxa d’estratègies per poder afrontar d’una manera activa les conseqüències.

L’acte l’ha encapçalat el doctor Xavier Conill, director de Planificació i Desenvolupament de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que s’ha encarregat de donar la benvinguda a tots els assistents. En la presentació han participat Pepi Soto, cap del Departament de Psicooncologia de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer; Carme Oliveras, coordinadora del programa Molt Per Viure; i Josep Soler, psicooncòleg de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer a l’Hospital Comarcal de la Selva. També han assistit membres de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer de la demarcació de Blanes i Girona.

El tractament hormonal en el Càncer de Mama

La segona part de l’acte ha quedat centrada en una xerrada divulgativa sobre el tractament hormonal en el càncer de mama, a càrrec de la doctora Gemma Viñas, oncòloga de l’ICO de Girona. La xerrada estava oberta a l’assistència del públic en general, i també ha comptat amb la participació de diversos professionals de la medicina.

Segons les estadístiques, una de cada vuit dones desenvoluparà un càncer de mama i, per aquest motiu, la mamografia és avui per avui el mètode preventiu més efectiu per fer-ne detecció precoç i avançar-se en la seva atenció. Aquestes proves, així com els avenços que s’han aconseguit en els tractament permeten que actualment les taxes de curació siguin del 90%, molt per sobre d’anys enrere.


L’especialista de l’Institut Català d’Oncologia de Girona ha explicat que el càncer de mama no és una sola malaltia. Cada cop més, gràcies al millor coneixement de la seva biologia, els professionals mèdics poden discernir els diferents subtipus de càncer de mama, que tenen comportaments i tractaments diferents.

Un d’aquests subtipus és el càncer de mama amb receptors hormonals positius, conegut científicament com a luminal A/B. Al llarg de la xerrada, la doctora Gemma Viñas ha parlat del tractament hormonal dirigit a aquest subtipus de càncer de mama; les indicacions que cal tenir en compte i les característiques diferenciades que hi ha. També ha explicat la duració que poden tenir i, per últim, els efectes secundaris que poden tenir les pacients que el reben.


Per difondre la tasca de l’entitat, així com el programa Molt Per Viure, la delegació de Blanes ha muntat una taula informativa a l’entrada de l’Hospital Comarcal de la Selva, on també es podia comprar loteria de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer.

D’altra banda, demà dissabte l’entitat també té previst organitzar una altra activitat, en aquest cas en el marc de la celebració del Dia Mundial del Càncer de Còlon i Recte, que s’escau el 31 de març. Es tracta de dues taules informatives que instal·larà al Mercat de Fruita i Verdura del passeig de Dintre, des de les 9 del matí fins a les 13 h del migdia.
Data de realització: 03/28/2014 | Data de la darrera actualització: 03/28/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300