Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inauguració de l’Exposició “Blanes-Ardales, compartint sentiments”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/29/2014 12:55:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Inauguració de l’Exposició “Blanes-Ardales, compartint sentiments”

Els alcaldes de les dues ciutats agermanades han encapçalat l’acte oficial, inclòs dins el cicle que s’ha organitzat aquests dies per celebrar el Dia d’Andalusia

Blanes i Ardales, les dues ciutats agermanades, estan compartint aquests dies diverses activitats que s’han organitzat al municipi gironí per celebrar el Dia d’Andalusia, a l’hora que es reforcen els lligams que uneixen els dos municipis. Els actes estan organitzats per l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales, els ajuntaments de Blanes i Ardales, i les Diputacions de Girona i Màlaga.


Avui al matí els alcaldes de Blanes i Ardales, Josep Marigó i Juan Calderón respectivament, han encapçalat la inauguració oficial d’una mostra fotogràfica que s’allotjarà a la sala municipal García Tornel fins el 6 d’abril. També han assistit regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, membres de la delegació ardalenya que ha viatjat a Blanes, així com de l’Obreria del Vilar.


Sota el títol Blanes-Ardales, compartint sentiments: El Vilar i Villaverde, l’exposició recull fotogràficament la trobada de devots de les verges dels dos municipis que es va fer a Blanes l’octubre de l’any 2012. Al llarg dels segles, la Mare de Déu del Vilar ha estat estimada per tothom qui ha vingut a Blanes, que se l’ha sentit seva. Entre ells, la comunitat dels blanencs nascuts a Ardales. Així com a Blanes hi ha una gran estimació per aquesta verge, a Ardales hi ha el mateix sentiment envers la seva patrona, la Verge de Villaverde.


Així va sorgir fa dos anys la idea d’organitzar una trobada de devots de les dues verges, que es va emmarcar dins la celebració del Mil·lenari de la Verge del Vilar que va organitzat l’Obreria del Vilar fa dos anys. La trobada de devots de les dues verges es va allargar durant tres dies, i va comptar amb una gran participació, entre ells més de 200 ardalenys que es van traslladar a Blanes acompanyant la seva verge. Es tractava d’una més que nodrida representació, ja que significaven el 10% dels habitants de la població malaguenya.


Aquesta mateixa exposició, que inclou un gran nombre de fotografies de l’historiador blanenc Aitor Roger, ja va estar allotjada des del maig de l’any 2013 i fins ara a Ardales. A banda del recull fotogràfic, també hi ha dues vitrines amb material relacionat, així com el visionat del reportatge en vídeo que es va realitzar fa dos anys, en motiu de la trobada de devots que va culminar al Santuari del Vilar.
Data de realització: 03/29/2014 | Data de la darrera actualització: 03/29/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300