Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Oberta la convocatòria per triar el cartell del 44è Concurs de Focs d’Artifici 2014


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2014 12:57:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bases del Focs 2007Oberta la convocatòria per triar el cartell del 44è Concurs de Focs d’Artifici 2014

El Concurs de Focs de la Festa Major de Santa Anna se celebrarà enguany del 24 al 27 de juliol, de dijous a diumenge. El cartell guanyador rebrà 750 € de premi, igual que els dos primers anys

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs han convocat per tercer any consecutiu un certamen per triar el cartell que servirà per anunciar el festival d’espectacles pirotècnics que enguany ja arribarà a la 44a edició. El Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava és el principal atractiu de la Festa Major de Santa Anna, i compta amb entitat pròpia dins el cicle festiu.

Seguint el criteri dels dos anteriors anys, el concurs de cartells s’ha convocat amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la creativitat artística en motiu d’un dels esdeveniments més destacats i populars, de ressò internacional, que es fan a Blanes. Enguany l’esdeveniment pirotècnic està previst que se celebri del 24 al 27 de juliol, és a dir: de dijous a diumenge.


Fotografies: Quim Llorens
El prestigi i la tradició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, -a nivell nacional, estatal i internacional-, fan d’aquest una de les principals eines de projecció i promoció turística de Blanes. El fet que se celebri coincidint amb la Festa Major dóna un valor afegit als visitants, que ja compten habitualment amb activitats d’oci i cultura al municipi. Atesa la importància que tenen tots dos esdeveniments, l’Ajuntament de Blanes està interessat en què la imatge promocional estigui en consonància amb la seva repercussió.

44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Els participants tindran plena llibertat per escollir la temàtica del cartell, tot i que sempre haurà de ser representatiu i relacionat amb els focs d’artifici, i tenir una clara finalitat divulgadora d’aquest esdeveniment. El termini per presentar originals pel concurs de cartells d’aquest 2014 es tancarà el proper dimecres 7 de maig i, tal i com es recull a les bases, tots els treballs han d’incloure la següent llegenda: “44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Festa Major de Blanes 2014”.

La proclamació del veredicte es farà el divendres 16 de maig a les set de la tarda, coincidint amb la inauguració de l’exposició que es podrà visitar a la Casa Saladrigas fins el 31 de maig amb totes les obres presentades a concurs. L’autor del treball guanyador rebrà com a premi 750 € -la mateixa quantitat que en les dues primeres edicions-, i només es pot presentar una obra per autor.

El jurat qualificador estarà integrat per les persones que designi en el seu moment l’Ajuntament de Blanes i estarà presidit per l’alcalde, Josep Marigó, o el regidor amb qui delegui. També comptarà amb la participació de sengles representants de les Àrees de Cultura i Promoció de la Ciutat, així com de dues persones vinculades a les arts gràfiques i/o gràfiques.

L’any passat, quan la convocatòria es va fer per segona vegada, es va triplicar el nombre de participants amb un total de 47, després que al 2012 van concórrer 13 artistes. Els 47 participants de l’any passat procedien majoritàriament de Blanes, amb un total de 25 propostes, mentre que les 22 restants provenien de Barcelona, Lloret, Salt, Girona, Santa Coloma de Farners, Malgrat, Pineda, Sant Feliu de Guíxols, Ripollet, Bescanó, Quart i Breda.


La guanyadora de l’any 2013 va ser Carla Garcia Durlan, de Pineda de Mar i de 26 anys d’edat. El cartell que va ser escollit pel jurat havia estast presentat sota el pseudònim d’Espurnes d’Alegria, i destacava per la utilització d’una pluja de colors que simulava l’esclat dels focs d’artifici tot recordant el traçat d’una pintura d’aquarel·la.

Les propostes per concórrer al concurs de cartells 2014 s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes de dilluns a divendres, de 8 del matí a 15 del migdia i dissabtes de 9’30 a 13’30 h. Com dèiem, hi haurà temps fins el dimecres 7 de maig.

Per facilitar la presentació de propostes, es pot demanar hora a la web de l’Ajuntament, a l’apartat de cita prèvia: http://blanes.cat/docweb/reserva.previaData de realització: 04/01/2014 | Data de la darrera actualització: 04/01/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300