Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic a la xerrada sobre els beneficis del Mètode Hipopressiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/02/2014 10:50:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de públic a la xerrada sobre els beneficis del Mètode Hipopressiu

L’acte es va fer a la biblioteca i va anar a càrrec de Ma Mercedes Pozzi, instructora certificada. Un dels indrets on es poden aprendre aquestes tècniques és a la Ciutat Esportiva Blanes

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal es va omplir ahir al vespre de públic per assistir a una xerrada-col·loqui sobre els beneficis del mètode hipopressiu. Es tracta d’un innovador sistema creada pel doctor Marcel Caufriez als anys 80 per practicar una gimnàstica abdominal que millora el rendiment esportiu i físic, així com diversos aspectes relacionats amb la salut i la postura.

Organitzada pel SIAD de Blanes i l’Àrea Social de l’Ajuntament de Blanes, la xerrada va anar a càrrec de Ma Mercedes Pozzi, instructora certificada del mètode hipopressiu que imparteix sessions a l’espai de ioga i salut Magatzem de Blanes. Tot i que poden practicar-lo homes i dones, el mètode hipopressiu para una especial atenció a la dona, a la seva femineïtat i a l’estudi de tota la seva idiosincràsia particular: sexualitat, embaràs, part, perineu, etc


Maria Mercedes Pozzi va enumerar els nombrosos beneficis que suposa la pràctica d’aquest tipus de mètode, sobretot pel que fa a la recuperació postpart, així com per reduir el perímetre de la cintura; recuperar el to del sòl pèlvic i la funció sexual; disminuir la tensió lligamentosa, d’interès en prolapses; reducció o fre a la incontinència urinària; millora en la vascularització de membres inferiors; i disminució dels efectes de les intervencions quirúrgiques en el part.

La instructora del mètode hipopressiu va destacar que la seva pràctica comporta millores posturals com per exemple reposicionar la projecció de l’eix de gravetat i la disminució de les fletxes lordòtiques lumbars, cervical i cifosi dorsal. D’altra banda, les desviacions laterals també s’aconsegueix que siguin significativament menys importants; augmenta la sensació de confort postural i s’aconsegueix major mobilitat, més flexibilitat, menor pesadesa i menor dolor en general.


Durant la xerrada, Maria Mercedes Pozzi va aportar dades prou significatives sobre l’eficàcia d’aquest mètode que enforteix la faixa abdominal i el sòl pèlvic, així com el to muscular en repòs. En un altre ordres de qüestions, va deixar clar que es necessiten almenys dos mesos d’aprenentatge per poder practicar aquesta gimnàstica abdominal i que, a més, només la poden donar a conèixer entrenadors oficials acreditats per la Fundació Marcel Caufriez, com és el cas de la ponent.

A banda de diversos centres privats que compten amb instructors certificats, la Ciutat Esportiva Blanes també imparteix aquesta modalitat, inclosa a les “Activitats Dirigides” que es fan a l’equipament esportiu cada setmana. L’encarregat de donar a conèixer les tècniques hipopressives és Xavier Valls, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i entrenador oficial acreditat per la Fundació Marcel Caufriez.


Actualment hi ha dos grups en marxa: un d’ells es d’aprenentatge, i es fa els dimarts de 8’30 a 9’10 del matí. L’altra és per practicants que ja han passat els dos primers mesos aprenent les tècniques, i s’imparteix els dijous de 8’30 a 9’10 h igualment. En cas que aquest horari no s’adeqüi a les necessitats de les persones que vulguin inscriure’s, es pot fer una proposta al Punt d’Informació de la mateixa Ciutat Esportiva Blanes i, si és viable, es pot formar un nou grup.
Data de realització: 04/02/2014 | Data de la darrera actualització: 04/02/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300