Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 3.500 alumnes en 10 anys a l’Escola Oficial d’Idiomes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/03/2014 07:29:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

10 anys EOIMés de 3.500 alumnes en 10 anys a l’Escola Oficial d’Idiomes

Avui s’ha fet l’acte institucional del desè aniversari del centre, que constata que l’anglès continua sent l’idioma amb més sol·licituds, així com una creixent demanda per aprendre rus

L’Escola Oficial d’Idiomes de Blanes ha celebrat avui a la tarda un acte institucional per commemorar els 10 anys de vida que compleix enguany, coincidint amb el desè curs en què imparteix classes. L’acte l’han encapçalat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, acompanyada de la inspectora del centre, Caterina Riembau, així com de la directora de l’EOI de Blanes, Pilar Martí.

L’activitat s’ha iniciat de manera distesa, amb una fotografia de família que s’ha fet a l’entrada de l’edifici que allotja l’Escola Oficial d’Idiomes de Blanes, la Casa de la Cultura. Posteriorment, la commemoració s’ha traslladat a la sala d’actes, amb una presentació i benvinguda a càrrec de la directora de l’EOI de Blanes, seguida per les intervencions de la inspectora d’educació del centre i de la regidora d’Educació.


La segona part de l’acte ha començat amb una conferència a càrrec de Miquel Berga i Bagué, professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra, qui ha parlat sobre Les paraules de la tribu i el món global. Tot seguit, una de les primeres alumnes de l’EOI de Blanes, Genoveva Castells, ha parlat de les seves vivències personals i s’ha fet el lliurament de premis del concurs de fotografia Vila de Blanes.

La celebració dels primers deu anys de vida de l’Escola Oficial d’Idiomes de Blanes s’ha completat durant aquesta setmana amb l’organització de 23 tallers i xerrades emmarcades dins la Setmana Cultural del 10è aniversari. Durant tres dies, diversos alumnes de l’EOI han protagonitzat xerrades i tallers adreçats als estudiants del centre, impartits en diferents idiomes: anglès, francès, alemany, euskera, i català.

L’anglès, l’idioma amb més demanda, i el rus, la gran mancança pendent

Durant els 10 primers anys que porta funcionant l’Escola Oficial d’Idiomes de Blanes han passat per les seves aules uns 3.560 alumnes, dels quals uns 700 són els que actualment estan matriculats a l’actual curs 2013-2014. El primer curs 2003-2004 va comptar amb poc més de 260 alumnes repartits entre els tres idiomes que ja es van començar a impartir des de llavors: anglès, francès i alemany.

Actualment, el centre de Blanes és el tercer en nombre d’alumnes arreu de comarques gironines. El primer és l’EOI de Girona, amb més de 3.000, i el segon l’EOI de Figueres, amb uns 800 alumnes. La resta de centres gironins tenen una mitjana que volta entre els 400 i els 500 alumnes matriculats. L’EOI de Blanes imparteix diversos nivells d’anglès, francès i alemany.


Sobre els tipus d’idiomes que s’imparteixen al centre, a directora de l’EOI de Blanes, Pilar Martí, destaca: “En base a la meva experiència, puc afirmar que l’anglès és l’idioma que segueix comptat amb més demanda, ja que continua obrint les portes a moltes més possibilitats laborals no tan sols aquí, sinó a l’estranger”. Amb tot, també assenyala l’augment que hi ha hagut darrerament en la demanda de classes de rus; “Hem notat que hi ha una gran demanda, sobretot del sector hoteler, però també de comerciants i empresaris que s’han començat a relacionar amb aquests inversors i visitants”.

Per poder donar una mínima resposta a aquesta demanda popular, l’Escola Oficial d’Idiomes de Blanes ja ha organitzat amb caràcter extraordinari tres cursos de llengua instrumental de rus en els darrers dos anys. L’únic inconvenient és que, justament durant l’estiu és quan els potencials estudiants que treballen en el sector de la hostaleria no poden assistir-hi, ja que és quan tenen un major volum de feina.

Data de realització: 04/03/2014 | Data de la darrera actualització: 04/03/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300