Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mostra sobre Filigrana de Paper: una aproximació a un antic art del segle XIV


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/12/2014 09:06:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Mostra sobre Filigrana de Paper: una aproximació a un antic art del segle XIV

La sala García-Tornel del carrer Ample allotja aquests dies una exposició del Gremi Català de Filigrana de Paper amb diversos objectes realitzats amb aquest delicat art

La Sala d’Exposicions García-Tornel del carrer Ample allotja aquests dies una mostra del Gremi Català de Filigrana de Paper, a càrrec del Grup de Filigranistes de Blanes. La filigrana de paper és un art molt antic que actualment es practica en molts països del món. La mostra es va inaugurar aquest passat divendres, un acte que van encapçalar el regidor de Salut i Qualitat de Vida, Xavier Marcos, acompanyat de la presidenta del Gremi Català de Filigrana de Paper, Lucía Sinning.


A l’exposició s’hi pot trobar una nodrida mostra d’aquest art que, sense cap mena de dubte, sorprendrà el neòfit en la matèria per la seva perfecció i acurat acabament. Tot i que neix d’una matèria tan humil com pot ser el paper, els objectes que es fan amb aquesta tècnica de manualitat són inimaginables i poden arribar a ser autèntiques obres d’art.

Les autores dels objectes que hi ha a l’exposició són 15 artistes, alumnes de les classes que imparteix Lucía Sinning -presidenta del Gremi Català de Filigrana de Paper-, al Casal Cívic de Can Borell de Blanes. Ja fa sis anys que Lucía Sinning ensenya aquest art, i només té elogis envers les seves aplicades alumnes. Els objectius que mou el Gremi són preservar i fer difusió d’aquest art a través d’exposicions com les que s’allotja aquests dies a Blanes.


La filigrana és una manualitat molt antiga, que arrenca del segle XIV, quan daten els seus primers orígens coneguts. Les ordres religioses pobres que no tenien prou poder adquisitiu per ornar i decorar amb or i plata les icones de les seves esglésies van haver d’esprémer l’enginy i buscar una altra opció. Va ser així com se’ls va ocórrer utilitzar paper daurat i platejat i treballar-lo amb filigrana.


Demostracions de la tècnica de la filigrana el Dia de Sant Jordi

Amb l’objectiu que tothom qui estigui interessat en conèixer millor com es fa l’art de la filigrana amb paper pugui comprovar-ho en viu i en directe s’ha organitzat una jornada de demostracions en un dia prou indicat per als regals com és Sant Jordi. Així doncs, el proper dimecres 23 d’abril hi haurà dues sessions: de 11’30 a 12’00 h i de 17’30 a 18’00 h a les quals està convidat a assistir-hi tothom.

Actualment el Gremi Català de Filigrana de Paper compta amb 38 sòcies, de les quals dues són dels Estats Units i una altra dels Emirats Àrabs. Dues altres sòcies són de Navarra i Extremadura, i la resta són de Blanes i poblacions de la rodalia. Fins el moment ja han realitzat dues exposicions al local social de l’AVV de Mas Enlaire i una altra al Casal Cívic de Can Borell. Pel que fa a la mostra que s’allotja a la Sala d’Exposicons García-Tornel del carrer Ample, es podrà visitar fins el proper diumenge 27 d’abril.


Data de realització: 04/12/2014 | Data de la darrera actualització: 04/13/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300