Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Campanya per promocionar els productes de pastisseria de Setmana Santa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2014 11:38:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Campanya per promocionar els productes de pastisseria de Setmana Santa

L’Ajuntament i el sector dels pastissers i flequers han tornat a sumar esforços per donar valor a les creacions artesanals a l’hora que es fa difusió dels actes i es fan tallers per a la canalla

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes ha impulsat una campanya de promoció que té com a principal objectiu donar a conèixer i valoritzar els productes artesanals que es fan al municipi amb motiu de la Setmana Santa. Des de fa temps, una de les consultes que s’acostumaven a rebre durant aquestes festes a les Oficines de Turisme era poder localitzar els establiments on es podien anar a adquirir els productes més típics d’aquesta època: bunyols, tortells i mones.


Per aquest motiu, des de l’Àrea de Promoció de la Ciutat es va pensar que, per iniciar la temporada turística, es podia aprofitar la ocasió per satisfer aquesta demanda a l’hora que es potenciava l’atractiu gastronòmic d’aquests productes artesans. Segons dades de l’Oficina de Turisme de Blanes, les consultes les acostumen a fer visitants de l’estat espanyol així com d’arreu de Catalunya, Barcelona i residents de poblacions de la rodalia.

Es doblen els díptics de promoció respecte el 2013

La campanya de promoció inclou com a principal eix el disseny de cartells i un díptic del qual s’han editat gairebé el doble que l’any passat. Així, durant aquests dies s’estan repartint 16.500 díptics, alguns dels quals ja es van distribuir la setmana passada als centres escolars, ja que són precisament els nens i nenes els principals destinataris dels tortells i mones.

El díptic s’està distribuint a les Oficines de Turisme i oficines municipals, i a través d’una publicació adreçada a la canalla que es reparteix gratuïtament a Blanes, Calella, Lloret, Tordera i Palafolls. Tot i que el principal públic a qui està adreçada la campanya de promoció no és el turisme estranger, també s’ha fet una versió en anglès que s’està distribuint en establiments d’allotjament (càmpings i hotels principalment), així com a les Oficines de Turisme.


Una part destacada del díptic reprodueix un mapa de Blanes amb l’adreça i localització dels 12 establiments de les 7 empreses del sector que participen a la campanya. Són les fleques i pastisseries Can Gironès, Orench, Gutiérrez, Can Mies, Gallostra, Forn Noé i Marina Dolç. A banda d’aquesta informació, també es recullen les activitats que es fan a Blanes durant la Setmana Santa.

Tallers i altres activitats per a la mainada

Per donar un major atractiu a la campanya de promoció, l’Ajuntament també ha organitzat diverses activitats complementàries relacionades amb el món de la pastisseria i la Setmana Santa. Es tracta principalment de tres tallers adreçats al públic infantil que s’allotjaran en unes carpes que estaran instal·lades al passeig de Mar, a l’alçada del carrer Ample.

La mainada podrà escollir entre aprendre a fer-se la seva pròpia mona; pintar i decorar ous de Pasqua; o bé confeccionar vestits de manaies i màscares de conills de Pasqua. Els tallers es faran divendres i dissabte, 18 i 19 d’abril, de 10’30 a 13’30 del matí, i aniran a càrrec de monitors de la companyia La Fera Ferotge, especialitzada en aquest tipus d’activitats.

La participació als tallers és gratuïta i, en cas de pluja, està previst que es facin a la sala d’assaig del Teatre, situat al carrer Ample i amb entrada d’accés pel carrer Gibert. La canalla també comptarà durant aquests dies amb un altre al·licient que es posarà en marxa a partir del dijous (del 17 al 20 d’abril) al passeig de Mar, al costat dels tallers. Es tracta de diversos inflables que estaran en marxa durant tot el dia.

Actes de Setmana Santa

Pel que fa als actes religiosos que caracteritzen la Setmana Santa a Blanes, després que ahir diumenge es va celebrar la benedicció de palmes i palmons a les tres parròquies del municipi, el gruix d’activitats tindrà lloc durant aquesta setmana, i acabarà dimarts. Així, el dijous 17 d’abril hi haurà el relleu del capità dels Manaies de Blanes, que des de fa uns quants anys s’han incorporat a la litúrgia d’aquest cicle. Enguany la cercavila sortirà des del barri d’Els Pins i finalitzarà al centre.


El segon dels actes centrals de la Setmana Santa blanenca començarà a dos quarts de 10 del vespre de l’endemà divendres, 18 d’abril, amb l’anunci de la processó que tornaran a protagonitzar els Manaies. Tot seguit, a les 10 de la nit, hi haurà la Processó Penitencial del Sant Crist, que surt de la plaça de l’Església i fa un recorregut pel nucli històric del municipi.

El diumenge 20 d’abril es farà la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel, que començarà a les 11 del matí amb la sortida de les dues imatges des de l’Església Santa Maria, que segueixen camins diferents fins retrobar-se a la plaça dels Dies Feiners. És en aquest darrer indret on s’interpreta el Cant de l’Àngel perquè, tot seguit, retornin en processó les dues imatges a la parròquia.


La Setmana Santa de Blanes compta amb una festa afegida, ja que finalitza el dimarts de Pasqua amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar. La celebració s’acull al Santuari del Vilar i constitueix una tradició molt arrelada al municipi, ja que és jornada festiva i no laborable. L’Aplec inclou com a acte religiós central una missa a dos quarts d’una del migdia, així com una audició de sardanes a la tarda.
Data de realització: 04/14/2014 | Data de la darrera actualització: 04/14/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300