Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Entre l’Evasió i el Realisme: J.Meneses i M.Mihailovici exposen a Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2014 07:22:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Entre l’Evasió i el Realisme: J.Meneses i M.Mihailovici exposen a Casa Saladrigas

Els dos artistes lligats a Blanes exposaran els seus quadres fins a principis de maig i ofereixen sengles visions de l’art de la pintura predominant el paisatge i el retrat

Casa Saladrigas allotja des del passat divendres 11 d’abril dues exposicions que, aparentment, es podria pensar que són antagòniques pel subjecte que serveix d’inspiració a cada artista. Ans al contrari, les visions que tenen de l’art tots dos pintors són abans complementàries que no pas allunyades, oferint-li al visitant una completa aproximació amb especial predilecció pels paisatges i els retrats, tot i fugir també dels cànons més puristes.

Jesús Meneses: Altres Pintures, Altres Terres

Les dues exposicions es van inaugurar el passat dissabte 12 d’abril, comptant amb l’assistència dels dos protagonistes. Per un costat tenim l’artista Jesús Meneses, que presenta la seva mostra sota el títol Altres Pintures, Altres Terres.


La seva primera obra la va pintar aquí mateix, a Blanes, l’estiu de l’any 1966. Des d’aleshores ha continuat pintant i dibuixant sempre que la seva professió d’arquitecte li ha permès fer-ho, oferint indrets i paisatges a cavall entre la realitat i el somni, així com retrats i formes igualment imaginatives.


Durant els anys 2004 i 2005 va realitzar dues postres de pintures, i ara afirma haver pogut complir la il·lusió de poder exposar a Blanes, el lloc on explica que millor se sent. De fet, són molts els racons de la vila que són fàcilment identificables a través de les seves creacions, que s’allotgen a la primera planta de Casa Saladrigas.

Segons explica el mateix autor, el què vol trametre a través del seu art és un bocí d’inspiració compartida: “Mentre dormen els somnis intento recollir les imatges que, com retalls de llum, cauen a les meves mans per esforçar-me a transmetre a les meves pintures un instant especial que descobreixi la teva mirada”.


Mihaela Mihailovici: Mirant Cap Endins

A la segona planta de Casa Saladrigas s’hi allotgen les creacions de Mihaela Mihailovici, que es presenten sota el títol Mirant Cap Endins. Nascuda a Rumania l’any 1972, des de ben petita ja va mostrar la seva inclinació per l’art i, especialment, per la pintura. De fet, tot i estudiar d’altres matèries, la seva passió per l’art sempre ha estat present a la seva vida.


L’artista ha participat en diverses exposicions col·lectives a Barcelona i Lloret de Mar, on també en va fer una en solitari. La seva mostra aplega més de 40 olis sobre tela de petit i gran format on predominen els retrats i les figures humanes, però on també viatgem a paisatges i reconeixem bodegons.


Les seves obres, tal i com explica l’artista, volen fugir de ser retrats calcats de la realitat: “El què busco és captar l’essència de les emocions, sensacions i sentiments que tanquen els meus quadres. El meu objectiu és aconseguir fer reflexionar i emocionat a tots els qui contemplen els meus quadres”.


Inauguració molt participativa

La jornada inaugurativa que es va viure dissabte passat a la tarda a Casa Saladrigas va ser potser de una de les més participatives que es recorda, ja que van assistir al voltant d’una cinquantena de persones. L’acte el van encapçalar els regidors de Participació Ciutadana i Salut i Qualitat de Vida, Miquel Lupiáñez i Xavier Marcos respectivament. Com a complement de la vetllada, es va oferir un petit refrigeri amb pastes de la Pastisseria Gallostra i l’escumós de Blanes Cava Laviret, que col·laboren amb l’Ajuntament de Blanes en aquests esdeveniments.


Les exposicions de Jesús Meneses i Mihaela Mihailovici es podran visitar a Casa Saladrigas fins el proper dissabte 3 de maig, els dimarts i dimecres de 10 a 13 h i els dijous, divendres i dissabtes de 10 a 13 i de 17 a 20 h. Val a dir que, al coincidir amb les vacances de Setmana Santa, la sala romandrà tancada al públic els dies 18 i 22 d’abril, ja que coincideix amb les festivitats de Divendres Sant i l’Aplec del Vilar, respectivament.
Data de realització: 04/14/2014 | Data de la darrera actualització: 04/14/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300