Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la Diada de Sant Jordi amb parades de llibres i roses d’entitats de la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2014 01:38:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la Diada de Sant Jordi amb parades de llibres i roses d’entitats de la vila

La jornada s’ha viscut amb especial intensitat a la Biblioteca Comarcal amb la III Fira del Llibre Usat, on s’han regalat més de mig miler de llibres, entre d’altres activitats

En motiu de la Diada de Sant Jordi, els carrers de Blanes s’han omplert amb parades de llibres i roses a càrrec de diverses entitats, així com d’establiments que habitualment ja venen aquests productes. Centenars de persones s’han passejat i han visitat les parades al carrer cercant algun dels dos elements típics d’aquesta jornada, o bé per adquirir els productes d’artesania i altres objectes que es venien en algunes d’elles.


Un altre dels ingredients que ja forma part de l’ambient de Sant Jordi són els grups d’escolars que han aprofitat el primer dia de classe després de les vacances de Setmana Santa –a Blanes ahir dimarts va ser festiu, amb la celebració de l’Aplec del Vilar- per anar a donar un tomb per les parades. Es tractava que també visquessin la celebració d’aquesta diada que, tot i no ser festiva, qui més qui menys viu amb intensitat.Igual que en anteriors ocasions, la Policia Local de Blanes ha tallat el carrer Ample al trànsit rodat durant les hores de major afluència de vianants per major seguretat. Així, de 9’15 a 13’15 i de 16’00 a 21’30 estava previst que es tallés la circulació, llevat del transport públic i vehicles autoritzats, de la mateixa manera que ja es fa habitualment les tardes dels dissabtes.


L’Ajuntament ha registrat enguany la petició de 41 parades que s’han instal·lat majoritàriament al centre del municipi. La major part –un total de 37- les han demanat entitats i associacions de Blanes de diferent àmbit (social, cultural, ecologista, esportiu, etc), així com partits polítics, centres educatius i fins i tot un departament de l’Ajuntament de Blanes, l’Arxiu Municipal. La resta han estat tres llibreries i una botiga de joguines i articles per a la mainada especialitzada en productes en català.


III Fira del Llibre Usat i altres activitats a la Biblioteca Comarcal

Un dels indrets de Blanes on la Diada de Sant Jordi s’ha viscut amb especial intensitat, lògicament, ha estat a la Biblioteca Comarcal. Al llarg de tot el dia s’ha celebrat la III Fira del Llibre Usat amb els usuaris d’aquest equipament. Amb l’únic requisit d’haver de mostrar el carnet de la biblioteca, els lectors podien endur-se un o dos llibres de la taula de segona mà que estava exposada a l’entrada.

Durant tot el dia s’hauran arribat a regalar més de mig miler de llibres, en una experiència que s’ha recuperat enguany després que tant al 2012 com al 2013 no es va organitzar. La primera edició es va fer l’any 2010, quan van participar 379 usuaris, mentre que l’any 2011 ho van fer 410 usuaris.


Els llibres que s’han regalat provenen de donatius que s’han fet a la Biblioteca Comarcal que no han passat el procés de selecció. Això no vol dir que no estiguin en òptimes condicions, i per tant suposen molts cops autèntiques troballes entre els lectors que cerquen a la taula de segona mà. També satisfan lectors de tots els idiomes, ja que a banda de llibres en català i castellà, també n’hi ha en anglès, alemany, italià o fins i tot en rus, entre d’altres.

Una altra activitat que s’ha fet a la Biblioteca Comarcal, i que es continuarà celebrant durant aquests propers dies, ha estat L’Arbre de la Rosa i el Llibre, que ha pres com a punt de partida L’Arbre de la Poesia que es va penjar en aquest mateix equipament en motiu del Dia Mundial de la Poesia. Es tracta d’un dibuix fet gairebé a mida natural que representa un arbre sense fulles.


Si en aquella ocasió es demanava als usuaris que farcissin l’arbre de fulles amb poemes, avui s’ha proposat que es pengés una declaració d’amor en forma de rosa, o bé que es recomanés un llibre escrivint-ho en un paper amb aquesta forma. Tot i que inicialment l’activitat estava adreçada als joves, podia participar tothom qui volgués i es podrà fent durant un temps.

La celebració de la jornada a la Biblioteca Comarcal de Blanes també estava previst que inclogués un espectacle programat a la tarda a càrrec de l’Escola de Dansa l’Esclat, que ha preparat la coreografia titulada Fem Ballar Sant Jordi. Es tracta d’un muntatge dissenyat especialment per a la ocasió a càrrec d’un grup de 17 ballarines que estava previst que s’oferís a les sis de la tarda a la plaça de davant l’equipament cultural.
Data de realització: 04/23/2014 | Data de la darrera actualització: 04/23/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300