Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Fundació Catalunya-La Pedrera cedeix a l’Ajuntament un local per a usos socials


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2014 02:51:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Fundació Catalunya-La Pedrera cedeix a l’Ajuntament un local per a usos socials

El consistori té previst cedir el seu ús principalment a Càritas Interparroquial de Blanes perquè faci el servei de banc d’aliments i de distribució de roba

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, han signat avui al matí un conveni de col·laboració per a la cessió d’un espai per a usos socials. El conveni contempla que, a partir d’ara, l’Ajuntament de Blanes gestionarà el local situat als baixos del carrer Anselm Clavé 59, que compta amb una superfície útil de 540 m2.

L’equipament forma part de la xarxa d’Espai Social de la Fundació Catalunya-La Pedrera, i va ser conegut durant molts anys en aquest municipi com el Club de Jubilats Sant Jordi. Durant tot aquest temps, el local ha tingut sempre un ús relacionat amb l’acció social i les persones que més ho necessiten, en especial els infants i la gent gran.


Fotografies: Quim Llorens
L’acte de signatura del conveni, que ha tingut lloc al despatx d’alcaldia de l’Ajuntament de Blanes, també ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, així com del president de Càritas Interparroquial de Blanes, Salvador Serres. Això és perquè el consistori blanenc té previst cedir l’ús del local principalment a aquesta entitat sense afany de lucre, si bé no serà amb exclusivitat.

L’alcalde, Josep Marigó, s’ha mostrat molt satisfet perquè a partir d’ara Blanes disposarà d’un nou equipament a través del qual Càritas Interparroquial podrà disposar d’un lloc més cèntric i amb millors condicions: “És un goig poder contribuir a què una entitat que treballa per ajudar tots aquells qui avui dia ho està passant molt malament, pugui seguir donant aquest servei en millors condicions. A més, les famílies a qui ajuda que viuen lluny del centre, també ho tindran més fàcil a partir d‘ara per poder acostar-s’hi”.


Per la seva banda, Marta Lacambra ha destacat: “Nosaltres hem fet la cessió amb molta alegria, perquè el projecte que ens ha presentat l’Ajuntament de Blanes del què vol fer s’ho val. Ens sembla perfecte que es pugui tirar endavant amb la col·laboració de la Fundació”.

Cessió de l’ús del local a l’Ajuntament durant cinc anys

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha cedit a l’Ajuntament l’ús del local amb la condició que es destini a serveis socials, com acolliment, bancs d’aliments, rober, atenció lingüística i cultural, tallers, reforç escolar, assessorament a immigrants i altres funcions similars que s’acordin amb l’Ajuntament i que tinguin prioritat en el territori.


Inicialment, aquests serveis seran prestats per Càritas Interparroquial de Blanes, tot i que també hi ha la possibilitat que pugin donar-los altres entitats anàlogues més endavant. Igualment, el consistori podrà fer ús d’aquestes dependències en compliment dels seus programes socials.

La cessió d’ús tindrà un termini de cinc anys. Els dos primers anys la cessió serà gratuïta, mentre que al tercer any l’Ajuntament de Blanes aportarà a la Fundació 2.400 €, al quart 3.000 € i al cinquè 3.600 €. Finalitzat aquest període, el conveni es podrà renovar cada any de mutu acord de les parts i es formalitzarà amb una ampliació del conveni que s’ha signat avui. El lligam que hi haurà entre les dues institucions –Ajuntament i Fundació- també inclou la creació d’una Comissió de Seguiment formada per representants d’ambdues parts.
Data de realització: 04/25/2014 | Data de la darrera actualització: 04/25/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300