Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Exposició “Els nous blanencs. Joves i Immigració”, a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2014 03:44:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Exposició “Els nous blanencs. Joves i Immigració”, a la Biblioteca Comarcal

L’exposició fotogràfica es podrà visitar fins al 16 de maig, i l’activitat també comptarà amb una conferència sobre el fenomen migratori a Blanes que es farà el 7 de maig

Des d’aquesta setmana el vestíbul i la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal de Blanes allotgen una exposició fotogràfica amb instantànies realitzades per Aitor Roger que vol anar més enllà d’un recull de retrats. Sota el títol Els nous blanencs. Joves i immigració, la mostra es podrà visitar fins al 16 de maig després que l’acte inaugural va tenir lloc el passat 28 d’abril al vespre.


Durant la inauguració es va projectar un vídeo confeccionat especialment per aquesta exposició que recull les fotografies dels 67 joves que també són els protagonistes del llibre que, amb el mateix nom de la mostra, ha escrit l’historiador blanenc Aitor Roger, qui també és l’autor del les fotografies. El treball audiovisual inclou entrevistes amb els testimonis d’aquests joves blanencs: com i quan van arribar al municipi, què fan actualment i quins són els seus projectes, les seves perspectives, els seus somnis de futur.


A través de les fotografies i de l’edició del llibre s’ha volgut donar a conèixer la realitat dels joves que viuen a Blanes, però que han nascut a l’estranger. Ho fa a través de la càmera d’Aitor Roger, que ha fotografiat un total de 67 joves d’edats compreses entre els 18 i 30 anys, aproximadament. Els nous blanencs que ara arriben al municipi gironí provenen de territoris força llunyans i variats, un fet que queda amplament demostrat a través de l’exposició.


Els seus protagonistes han nascut als països que actualment tenen més presència a Blanes: Marroc, Gàmbia, Romania, Senegal, Argentina, Itàlia, Rússia, Uruguai, Colòmbia i la República Dominicana. La resta són nascuts a Brasil, Cuba, Xile, Hondures i Equador. A través d’aquests joves, es pot conèixer una part de la realitat juvenil blanenca completada amb dades recollides en entrevistes personals i els registres estadístics oficials del municipi.


Precisament el més destacat de la informació que es recull al llibre serà l’eix central de la conferència que s’allotjarà properament a la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal, formant part de l’exposició. L’activitat, a càrrec del propi Aitor Roger, tindrà lloc el dimecres 7 de maig a les 8 del vespre, i es presenta sota el títol El fenomen migratori a Blanes.
Data de realització: 04/30/2014 | Data de la darrera actualització: 04/30/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300