Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un alumne de Blanes competirà a la XIX Olimpíada Iberoamericana de Física


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2014 07:05:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un alumne de Blanes competirà a la XIX Olimpíada Iberoamericana de Física

L’estudiant de l’IES S’Agulla Oriol Frigola Manzano ha estat seleccionat després d’obtenir la medalla d’or a la fase espanyola disputada a A Corunya

L’Ajuntament de Blanes ha reconegut avuiels èxits aconseguits per l’alumne de l’Institut S’Agulla Oriol Frigola Manzano en el decurs d’una recepció que han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora d’Educació, Susana Ramajo. El jove estudiant ha estat el protagonista de l’acte acompanyat dels seus pares, Susana Manzano i Manel Frigola.

També han participar en la trobada el director de l’Institut S’Agulla, Joan Queldra, i la tutora del seu curs, Maria José Tarancón. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda al despatx d’alcaldia i, durant el mateix, l’alcalde ha lliurat al jove estudiant de segon de batxillerat una litografia de la Cala Sant Francesc, així com un lot de llibres en reconeixement als èxits aconseguits.


Per la seva banda, el jove talent de la física ha mostrat els guardons aconseguits: la medalla d’or i el corresponent diploma acreditatiu.

L’únic gironí a la XIX Olimpíada Iberoamericana de Paraguai

Oriol Frigola Manzano representarà l’estat espanyol en la XIX Olimpíada Iberoamericana de Física que tindrà lloc a Asunción, Paraguai, el proper mes de setembre. L’alumne s’ha classificat per participar a la competició després que aquest mes d’abril ha obtingut la medalla d’or a la fase espanyola disputada a A Corunya. Amb anterioritat, l’estudiant de l’Institut S’Agulla ja va ser seleccionat per representar Catalunya després de participar a la fase eliminatòria que es va celebrar el passat mes de febrer.


Actualment, Oriol Frigola és l’únic representant gironí que ha accedit a la nova fase eliminatòria internacional, on també l’acompanyarà un altre català, en aquest cas estudiant d’un centre de Barcelona. En la convocatòria de l’any passat, mentre feia primer de batxillerat, l’alumne de l’Institut S’Agulla ja va destacar per ser seleccionat entre els vint primers en la fase local de Catalunya, donat que cal tenir en compte que la gran majoria de participants d’aquestes convocatòries solen ser de segon curs.

Amb anterioritat, també havia demostrat la seva vàlua com a estudiant guanyant una beca dins el programa Joves i Ciència que convoca la Fundació Catalunya-La Pedrera. Aquesta beca li va permetre fer una estada de dues setmanes de recerca sobre la matèria/energia fosca al Centre d’Astrofísica de la Universitat de Porto (CAUP) l’estiu de l’any passat.Oriol Frigola Manzano, que a principis d’agost complirà els 18 anys, és alumne de l’Institut S’Agulla des dels 12 anys i ha cursat en aquest centre educatiu l’ESO i el batxillerat. De cara a l’any vinent té previst començar la carrera d’Enginyer Aeroespacial a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa i, més endavant, es planteja la possibilitat de fer el postgrau al MIT, el Massachussets Institute of Technology de Boston.

Olimpíades Internacionals de Física

La Olimpíada Iberoamericana de Física (OlbF) és una competició internacional en què hi participen estudiants dels països membres de la Organització d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (OEI). Aquesta competició s’organitza des de l’any 1991 i compta igualment amb una Secretaria Permanent.


Pel que fa a la Olimpíada Espanyola de Física, se celebra des de l’any 1989 i el seu objectiu és estimular el desenvolupament de contactes nacionals i internacionals en el camp de l’ensenyament de la física a nivell pre-universitari. També cerca el reconeixement de la creixent importància que té la física en tots els aspectes de la ciència i la tecnologia, així com en la formació integral dels joves.
Data de realització: 04/30/2014 | Data de la darrera actualització: 04/30/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300