Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

532 participants a la IV Triatló Vila de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2014 09:29:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

532 participants a la IV Triatló Vila de Blanes

El guanyador absolut ha estat el jove triatleta mallorquí Lucas Mola. Els canvis que s’han introduït han estat molt ben valorats pels participants

Blanes va viure intensament el matí d’aquest passat diumenge una completa prova esportiva que sempre crida l’atenció allà on va per la logística que implica poder-ho tenir tot a punt. Es tractava de la quarta edició de la Triatló Vila de Blanes, organitzada pel Club Triatló Blanes amb el suport de la Federació Catalana i l’Ajuntament.


La principal novetat d’aquest any ha estat el canvi d’ubicació dels boxes on els triatletes feien els canvis d’equipament per anar afrontant prova rere prova. N’hi havia dos, cadascun d’ells amb capacitat per a 300 persones. Ubicats al passeig de mar, l’espectacularitat del muntatge i el gran nombre de participants amb què va comptar la triatló, van contribuir a copçar bona part de la intensa activitat que es va registrar al llarg de tot el diumenge en aquest cèntric indret.

750 m nedant, 20 km pedalant i 5 km corrent

A 2/4 de 10 va començar la primera de les tres proves corresponent a la primera ronda de les dues competicions que s’havien de fer de la Triatló. La primera sortida va comptar amb la participació de 220 triatletes. Aquesta era una altra de les novetats, el canvi d’ubicació de la prova de natació, situada entre Sa Palomera i el Port. Els nedadors i nedadores van haver de fer un recorregut en triangle i tornar al lloc de sortida després d’haver cobert una distància de 750 m en una sola volta.


Després de la prova de natació va arribar la que per alguns es presentava més dura pel seu recorregut, que era el mateix d’anys anteriors: la de ciclisme. Els participants anaven sortint de l’aigua s’anaven trient el neoprè, que va ser opcional però recomanat per la organització. Això és perquè tot i que el sol va lluir al llarg del matí, la temperatura de l’aigua era de 15 ºC.

Després de calçar-se adequadament i proveir-se del casc reglamentari, havien de sortir portant la bicicleta al costat, sense poder-s’hi pujar encara fins que arribaven a la sortida del recorregut, a la confluència de la plaça Catalunya amb el passeig de la Marina. A partir d’aquí, havien de fer un recorregut per un circuit urbà que els duia pel passeig de Catalunya i les avingudes d’Europa i de l’Estació passant per la carretera de Malgrat.


Els triatletes feien tres voltes a aquest recorregut, on el tram més dur era la forta pujada i baixada que van haver de fer fins a sis vegades -dues per cadascuna de les tres voltes completes al circuit-, amb un total de 20 km.


Un cop completada aquesta prova, arribava la tercera i darrera; la cursa a peu que també era novetat pel que fa al traçat. Els participants havien de fer dues voltes a un circuit que els conduïa des del passeig de mar fins a un dels extrems de la zona del port. En total, el recorregut era de 5 km i, tot i que no era especialment dur perquè era a peu pla, després de la duresa de la prova de ciclisme, les forces ja començaven a flaquejar. Un cop finalitzada aquesta tercera prova, amb dues voltes al circuit, els triatletes havien acabat la competició.

El mallorquí Lucas Mola, guanyador absolut

El primer en arribar va ser Lucas Mola, un jove mallorquí de 21 anys que des de petit és aficionat a l’esport. El campió absolut de la IV Triatló Vila de Blanes va explicar també que no era la primera vegada que participava a la prova, que va cobrir amb un temps total de 58 minuts i 13 segons; ja ho va fer fa 3 anys.


Des de l’organització, Salvador Balagué, president del Club Triatló Blanes, ha fet un balanç molt positiu del resultat, no tan sols pel nombre de participants registrats, sinó pel canvi d’escenari que s’ha introduït enguany pel que fa a la ubicació dels boxes i els recorreguts de natació i atletisme. La prova que s’ha allotjat a Blanes ha estat la primera del total de 15 que hi haurà aquesta temporada a la lliga de la Federació Catalana de Triatló.

Segona sortida amb 302 triatletes i podi d’absoluts

Fregant les 11 del matí es va donar la sortida a la segona ronda de competició de la Triatló. Es tractava de fer exactament les tres mateixes proves amb idèntics recorreguts. Si a la primera ronda de la Triatló van participar 220 triatletes d’elit, a la segona el seu nombre va augmentar considerablement, amb 302 persones.

A diferència de la primera ronda, la sortida de la primera de les proves de natació la van fer conjuntament homes i dones. A quarts d’una es va fer l’entrega de premis als tres primers classificats de cada categoria, que rebien un trofeu i una ampolla del cava de Blanes Laviret. Respecte el podi de guanyadors absoluts, a banda de la primera plaça de Lucas Mola, la segona plaça va ser per Albert Parreño i la tercera per Juanjo Agüero. Per la seva banda, les tres primeres posicions en categoria femenina les van aconseguir Sara Loehr, Dolça Olle i Anna Flaquer.

Data de realització: 04/30/2014 | Data de la darrera actualització: 04/30/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300