Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

35a Diada de Germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/05/2014 12:11:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

35a Diada de Germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats

Unes 150 persones van assistir al dinar de germanor, l’acte central d’aquesta festa que se celebra coincidint amb l’1 de maig des de principis dels anys 80

L’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes va celebrar aquest passat dijous, coincidint amb l’1 de maig, la tradicional festa que enguany ha complert ja els 35 anys de vida. Es tracta de la Diada de Germanor, que des que es va instaurar, a principis dels anys 80, s’emplaça sempre coincidint amb aquesta emblemàtica data, tal i com explica el president de l’entitat, Josep Sureda: “Això va ser al voltant de l’any 1980: es va buscar un dia que fos emblemàtic per a tothom, que fos festiu i que no haguessis d’estar pensant si era el primer diumenge o el darrer d’un determinat mes. En pocs anys, de seguida es va fer popular i sempre participa molta gent”.


Fotografies: Quim Llorens
La celebració pròpiament dita es va encetar a les onze del matí, amb una missa solemne que es fa fer a la parròquia Santa Maria, cantada per la coral de l’entitat. L’ofici va servir també per recordar els antics socis i sòcies, tots amics i amigues, que ja ens han deixat. Va ser després quan la celebració es va traslladar als afores de Blanes, al Restaurant Can Tarranc, on va tenir lloc el dinar de germanor.

Unes 150 persones van assistir a l’àpat, una mostra del gran nombre de socis i sòcies que actualment hi ha a l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes. L’entitat té la seva seu al Casal Benet Ribas de la plaça d’Espanya, coneguda també com la plaça de la Gent Gran justament per aquest motiu.


Actualment hi ha uns 3.500 membres inscrits, que han de complir amb l’únic requisit de ser majors de 60 anys. Amb tot, d’aquest nombre total, solen ser el què es coneix com socis i sòcies actives unes 400 persones, que van al Casal Benet Ribas per participar en un gran nombre d’activitats que s’hi fan: teatre, coral, pintura, ganxet, marqueteria i, sobretot, els vestits de paper, que han esdevingut emblemàtics en aquesta entitat.


Precisament aquesta efervescència d’activitats van coincidir en destacar-la dues de les autoritats que van encapçalar la Diada de Germanor d’aquest 2014: l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de la Generalitat, Montserrat Roura. També van assistir-hi la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, així com membres de la junta de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes.


Com és habitual, després del dinar la Diada de Germanor es va tancar amb una de les activitats que més agrada als socis i sòcies de l’entitat, un ball de fi de festa que es va celebrar al mateix recinte del restaurant

Data de realització: 05/05/2014 | Data de la darrera actualització: 05/05/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300