Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, capital del Teatre d’instituts públics gironins


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/08/2014 06:07:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MOSTRA TEATRE INSTITUTS 2014Blanes, capital del Teatre d’instituts públics gironins

El Teatre i l’Esbarjo Parroquial allotgen aquesta setmana la XXI Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les comarques gironines, que apleguen 425 persones entre alumnes, professors i monitors

Aquests dies tant vilatans com visitants hauran pogut veure diversos grups de nois i noies, majoritàriament al voltant del centre de la vila, i més concretament al Teatre i a l’Esbarjo Parroquial. El motiu per aquesta nodrida presència de joves és que Blanes allotja des d’ahir dimecres i fins divendres la XXII Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques Gironines, que aplega un total de 16 centres d’ensenyament secundari.


L’esdeveniment ha reunit al municipi un total de 425 persones entre alumnes, professors i monitors de 15 instituts de tretze poblacions gironines i 1 de Cerdanyola del Vallès. La mostra és una iniciativa d’un grup de professors de centres públics que es va iniciar a principis dels anys 90 i que a Blanes ha estat encapçalada des de l’Institut Serrallarga, a través de Mercè Torroella i Joan Puig.


Precisament la representació blanenca que hi ha hagut en aquesta nova edició de la mostra prové de l’Institut Serrallarga, que ha participat aquest 2014 amb dues peces teatrals dirigides per Anna González. D’una banda, un nodrit grup d’actors i actrius de tercer d’ESO va oferir dimecres passat al matí un espectacle en anglès que duia per títol Somni d’un matí de primavera, la història de dues parelles d’enamorats i dels encanteris d’amor i desamor, embolicades amb personatges que contribueixen encara més a les situacions de confusió.


"No és cosa de nens", de l'INS Serrallarga
D’altra banda, el grup Pisando madera de primer de Batxillerat d’Arts Escèniques va oferir ahir al vespre l’obra titulada No és cosa de nens. La interpretació dels actors i actrius dalt l’escenari tenia com element afegit diverses cançons en directe, així com projeccions de vídeo dels mateixos personatges de l’obra que completaven el fil argumental, basat en les vivències d’una alumna que pateix el rebuig dels seus companys. A través d’aquest argument com a punt de partida, la peça teatral tocava diferents temes com ara la por a no ser acceptat, la manca de sensibilitat, l’amistat, el primer amor, les males companyies, les enveges o els embarassos no desitjats, entre d’altres.

Inauguració Oficial de la XXI Mostra de Teatre

Avui al migdia ha tingut lloc la inauguració oficial de la mostra, un acte que han encapçalat diverses autoritats. Els parlaments els ha encetat la directora de l’Institut Serrallarga, Mercè Torroella, qui ha fet referència als 21 anys que s’han complert enguany de la mostra, i ha recordat que aviat s’arribarà a complir la fita emblemàtica del primer quart de segle de vida.

Tot seguit s’ha adreçat als assistents Josep Fernández, qui ha assistit a l’acte en representació dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Josep Fernández ha felicitat els joves actors i actrius així com als seus respectius professors i professores per la feina feta i per l’empenta demostrada al defensar l’aposta feta fa 21 anys, quan es va posar en marxa la primera edició d’aquest esdeveniment. Per últim, també ha agraït a l’Ajuntament de Blanes el recolzament que hi ha hagut un any més a l’hora d’organitzar la mostra.


Per la seva banda l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui ha assistit a l’acte acompanyat de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, també ha iniciat les seves paraules amb elogis. En aquest sentit, ha incidit en especial en la feina que està duent a terme des de fa més de dues dècades l’equip del professorat de l’Institut Serallarga, que ha fet possible que el projecte hagi perdurat en el temps.


El parlament de Josep Marigó s’ha tancat adreçant-se als joves que omplien de gom a gom les butaques del Teatre. Ho ha fet per desitjar-los molta sort i ànims en la recta final del curs que els espera aquests dies, amb tots els nervis i esforços que suposen aquests moments.

La XXI Mostra de Teatre es tancarà demà divendres, amb les quatre darreres representacions que s’allotjaran al Teatre i a l’Esbarjo Parroquial a partir de les 10 del matí. Finalment, l’activitat es tancarà quan faltin pocs minuts per les tres de la tarda, quan es farà l’entrega d’obsequis.Data de realització: 05/08/2014 | Data de la darrera actualització: 05/08/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300