Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El matemàtic Anton Aubanell torna a Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2014 07:46:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AulaBlanesEl matemàtic Anton Aubanell torna a Aula Blanes

La xerrada del 20 de maig presenta com a convidat al reconegut divulgador amb la conferència “Una passejada per l’origen del Sistema Mètric Decimal i del Sistema Internacional d’Unitats”

Aquest mes de maig Aula Blanes s’ha avançat en el calendari respecte les seves darreres cites a què ens tenia acostumats i, en aquesta ocasió ens emplaça de cara al dimarts 20 de maig per tractar un tema que es presenta sota el títol “Una passejada per l’origen del Sistema Mètric Decimal i del Sistema Internacional d’Unitats”. Inclosa dins el quart cicle Aula Blanes, la xerrada anirà a càrrec del reconegut matemàtic i divulgador Anton Aubanell.

Aquesta és la tercera vegada en què l’apreciat i estimat divulgador participa en les conferències que organitza amb caràcter mensual Aula Blanes. Tal i com indica el títol de la xerrada, en aquesta ocasió Aubanell convidarà a tots els assistents a fer una passejada pels camins que van portar a definir el metre patró i, posteriorment, la resta d’unitats del Sistema Mètric Decimal.


Anton Aubanell - Foto: Aula Blanes
Aquest sistema de mesures és el precedent immediat del Sistema Internacional d’Unitats que avui dia ens permet endinsar-nos cada vegada més en la comprensió del món. Des de les grans distàncies astronòmiques que ens obren el camí dels estels fins a les distàncies més petites que ens encaminen a comprendre el que passa dins dels àtoms; des de les constants del nostre cos que ens ajuden a preservar la salut fins als paràmetres que asseguren la qualitat del nostre medi ambient; des de les longituds dels nostres desplaçaments fins a les mesures que utilitzen els GPS.

La definició del metre patró va requerir una de les majors aventures científiques que mai s’havien dut a terme: el mesurament de l’arc del meridià de París entre Dunkerque i Barcelona, una aventura de la qual el territori català en va ser testimoni de primera mà. La passejada d’acostament que oferirà Anton Aubanell el 20 de maig intentarà resseguir els passos d’aquesta formidable gesta.

La xerrada d’Aula Blanes s’allotjarà, com és habitual, a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes. Com dèiem, serà el dimarts 20 de maig a les 8 del vespre.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/13/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300