Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà la 2a Fira SALUT! de la Selva i el Maresme a l’octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/20/2014 11:27:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acollirà la 2a Fira SALUT! de la Selva i el Maresme a l’octubre

La mostra sobre Benestar, Oci i Salut i Fira Teràpia serà el primer esdeveniment d’aquestes característiques que s’allotjarà a l’antic pavelló d’esports

La 2a edició de la Fira sobre Benestar, Oci i Salut i Fira Teràpia està co-organitzada per CaTBusiness, ComunicAcció SL i l’Ajuntament de Blanes, i pren el relleu de la primera experiència que es va fer l’any passat a Calella, a l’hora que amplia el seu àmbit d’influència a la Selva i el Maresme. La nova edició de la mostra es presenta amb nombroses novetats i havent augmentat considerablement la superfície expositora.


Fotografies: Quim Llorens
L’objectiu és donar a conèixer i promoure hàbits de vida saludables en tots els àmbits: alimentació, bellesa, oci, cura del cos i de la ment, vacances, etc. Es tracta que tot allò que permet donar un sentit ecològic, sa i equilibrat estigui representat en aquest esdeveniment que tindrà lloc a Blanes durant tres dies, el cap de setmana del 3 al 5 d’octubre de 2014.

Posada en marxa de l’antic pavelló d’esports com a Fira de Mostres

Una de les principals novetats que suposa la organització de Fira SALUT! a Blanes és que significarà la primera experiència d’aquestes característiques que s’allotjarà a l’antic pavelló d’esports del municipi, que s’ha rehabilitat. En aquest sentit, està previst que els estands estiguin allotjats a l’interior de l’antiga pista d’hoquei, mentre que a una altra de les pistes hi haurà activitats complementàries, i al passeig que hi ha davant de l’antic pavelló parades d’artesania amb productes relacionats amb la temàtica d’aquest esdeveniment.


Des que aquestes instal·lacions es van deixar d’utilitzar el febrer de l’any 2011, coincidint amb la posada en marxa de la Ciutat Esportiva Blanes, l’antic pavelló ha allotjat altres esdeveniments d’interès, com per exemple, diverses edicions de l’Homenatge a la Gent Gran. Ara, però, s’han fet diverses reformes en la seva infraestructura perquè pugui allotjar de manera més còmoda aquest tipus d’activitats que atrauen gran quantitat de visitants.

D’aquesta manera, la segona edició de Fira SALUT! ha augmentat considerablement la superfície d’expositors, i a més oferirà nous atractius, com per exemple la possibilitat de veure artesans manufacturant els seus productes. També s’ha ampliat l’oferta gastronòmica i s’ha habilitat un espai per poder gaudir també d’una gran varietat de productes de menjar saludable.

Fira SALUT!: un referent en l’àmbit del Benestar, Oci i Vida Sana

El canvi d’ubicació també ha permès als organitzadors augmentar la mida dels estands en relació a l’any passat, de manera que els expositors podran disposar d’un espai més adequat per oferir i promocionar els seus productes en un esdeveniment que vol ser un referent en el món de la salut. Igualment, s’ha preparat un acurat pla de patrocinis perquè hi tinguin cabuda totes les empreses que estiguin interessades en participar-hi.

El què es pretén amb aquesta mostra és apropar a la Selva i el Maresme propostes tan interessants com les que s’ofereixen en experiències similars com Biocultura, la Fira de la Terra o Eco-Sí, entre d’altres. En la seva primera edició, la fira ja va ser qualificada com un “Biocultura en petit”. L’any passat van participar un centenar d’empreses, i aquest 2014 s’ha apostat igualment per reforçar aquest aspecte organitzant un networking que permetrà apropar interessos dels professionals que participen a la fira, a banda de la relació que s’estableix amb els visitants, que en la primera edició del 2013 va voltar les 5.000 persones.

La segona edició de la fira es preveu que atregui un major volum de públic, no tan sols per l’augment que hi haurà de la superfície expositora, sinó també per l’àmbit d’influència que té la nova ciutat que l’allotjarà. Així ho remarca l’alcalde de Blanes, Josep Marigó: “Els temes relacionats amb la salut interessen cada vegada més a la societat, que ha pres consciència de la seva importància en diferents àmbits. Si a això hi sumem que Blanes està a cavall entre dues províncies, Girona i Barcelona, estic convençut que aquest nou esdeveniment que allotjarem a la vila portarà nombrosos visitants atrets pels temes que tracta”.

Per consultar més detalls sobre la fira es pot fer a la web www.firasalut.com. Aquí es pot trobar tota la informació referent a expositors, patrocinadors, activitats previstes a la fira i d’altres atractius que estan en fase de preparació de cara al mes d’octubre.


També hi ha una aplicació mòbil, un QR especial, que permet obtenir informació bàsica en diversos idiomes: anglès, francès, alemany, portuguès i italià, a més de català i castellà. Això és perquè Fira SALUT! no té fronteres, com ja es va demostrar en la seva primera edició, comptant amb expositors d’arreu de l’estat espanyol, així com d’una associació internacional nascuda a Rússia, entre d’altres.

Nova Ordenança Fiscal per fomentar l’organització d’activitats

Una altra novetat que significarà la posada en marxa d’aquest esdeveniment de cara a la tardor, és que ha estat el primer d’aquestes característiques que es beneficiarà d’una nova ordenança fiscal que ha entrat en vigència coincidint amb aquest 2014. Es tracta d’una nova modalitat que regula les activitats co-organitzades entre organismes i empreses privades i l’Ajuntament de Blanes.

En aquest sentit, el consistori blanenc no cobra el permís d’ocupació de la via pública o de la instal·lació municipal on té lloc l’esdeveniment en concret. En aquest cas, no percebrà cap quantitat econòmica per la utilització de l’antic pavelló municipal d’esports. A canvi, els beneficis obtinguts es reparteixen en la proporció del 70% per a les entitats privades i el 30% restant per a l’Ajuntament.
Data de realització: 05/20/2014 | Data de la darrera actualització: 05/20/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300