Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Licitació de les obres de reparació de la riera de la Rambla Joaquim Ruyra valorades en 1.150.000 €.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/20/2014 06:18:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitLicitació de les obres de reparació de la riera de la Rambla Joaquim Ruyra valorades en 1.150.000 €.

Els treballs inclouen la redacció del projecte i, un cop arranjats els danys estructurals, es podrà tornar a obrir el trànsit rodat tallat des del 2011

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’empresa mixta Aigües de Blanes S.A., ha iniciat el procés d’adjudicació del contracte d’obra que inclou també la redacció del projecte per a l’execució de la reparació de la riera de la Rambla Joaquim Ruyra. Aquesta licitació l’ha fet pública avui dimarts a través del BOP de Girona, el Butlletí Oficial de la Província. Les obres compten amb un pressupost màxim d’execució d’1.146.079’46 € i tots els detalls es poden consultar a l’adreça: http://www.aiguesdeblanes.cat/contractant/8_perfil_contractant.html. L’empresa mixta Aigües de Blanes S.A. (ABSA) es farà càrrec del control de tot el procés, ja que la infraestructura on s’actuarà forma part del cicle de l’aigua.


Les empreses que hi vulguin concórrer tindran temps per presentar ofertes fins el proper 4 de juny i, entre d’altres qüestions, hauran de tenir en compte que disposaran del termini d’un mes per a la redacció del projecte i de quatre mesos per a l’execució de l’obra. L’objectiu d’aquests treballs és que, un cop s’hagi fet la reparació dels danys estructurals que es van detectar al calaix de la riera l’octubre de l’any 2011, es pugui tornar a obrir el trànsit rodat.


Més concretament, es tracta d’una part del tram nord de la Rambla Joaquim Rurya comprès entre el carrer Tordera i la plaça Solidaritat. La circulació en aquesta zona es va tallar per major seguretat, perquè el continuat pas de vehicles per sobre de la riera afectada, no malmetés més l’estructura.

Reparacions i actuacions d’urgència l’octubre de 2011

L’execució d’aquestes obres suposaran poder posar punt i final a un tema que es va iniciar la nit del 27 d’octubre de 2011, quan els Bombers de la Generalitat van aconsellar desallotjar l’edifici de la Rambla Joaquim Ruyra número 54 a causa de l’aparició d’unes esquerdes. Aquella mateixa nit, l’Ajuntament de Blanes ja va demanar d’una banda als tècnics municipals que esmercessin tots els esforços i treballs necessaris per assegurar l’estructura de l’edifici, i de l’altra va ajudar els inquilins de l’edifici afectat a trobar un allotjament.

Els treballs d’arranjament que es van fer llavors van incloure obres de reparació d’urgència del calaix soterrat de la riera i el tram de clavegueram; l’apuntalament dels baixos de l’edifici afectat així com la llera de sota la vorera; micropilotatges pel recalçament de fonaments de l’edifici, i un by-pass de la canonada de sanejament per fer el desviament interior de l’aigua de la riera, entre d’altres tasques.

En total, l’Ajuntament de Blanes va esmerçar llavors més de mig milió d’euros per poder assumir els treballs de reparació de la riera i de reforçament de l’edifici afectat. També es va costejar l’allotjament de les famílies que no van poder trobar recursos alternatius. Posteriorment, l’Ajuntament de Blanes també es va encarregar d’arranjar d’altres desperfectes que es van detectar en la conducció pluvial del carrer Anselm Clavé i en un altre tram de la Rambla Joaquim Ruyra.

Reobertura del trànsit rodat al tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra

Des del primer moment, el consistori blanenc va decidir tallar el trànsit rodat, primer per garantir que les obres d’arranjament es fessin amb la major seguretat, i després perquè la circulació de vehicles no afectés negativament l’estabilitat de l’estructura a causa del pas continuat pel vial de la superfície. Actualment aquest tram de la Rambla Joaquim Ruyra continua tallat al trànsit rodat, si bé els requeriments hidràulics del subsòl i els de mobilitat de superfície imposen la seva reparació completa.

L’Ajuntament de Blanes també ha considerat diversos motius d’interès públic a l’hora de decidir tirar endavant l’execució d’aquestes obres. Entre ells, cal destacar el funcionament dels serveis de transport urbà de viatgers, la logística a les activitats empresarials de la zona afectada i el trànsit tant de veïns i visitants.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/21/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300