Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal inaugura una escultura de Rafael Teixidó al Pati de la Magnòlia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/21/2014 01:52:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca Comarcal inaugura una escultura de Rafael Teixidó al Pati de la Magnòlia

L’obra es titula “L’equilibri de la lectura” i l’ha cedit gratuïtament coincidint amb l’exposició dels seus quadres que s’allotja a l’equipament cultural

L’espai interior de la Biblioteca Comarcal de Blanes conegut com el Pati de la Magnòlia, ha incorporat aquesta setmana un nou element artístic que li confereix un valor afegit a aquest l’entorn. Es tracta de l’escultura L’equilibri de la lectura, obra de l’artista torderenc Rafael Teixidó Mariné, que l’ha cedit de manera gratuïta a l’Ajuntament de Blanes.


L’escultura -que mesura 2’5 m x 1 m x 40 cm- està feta d’armat de ferro i ciment, amb acabats exteriors folrats amb embolcalls de paper diari, està pintada amb colors vius, i s’ha instal·lat a un dels extrems del pati obert a l’aire lliure que hi ha a l’interior d’aquest equipament cultural. El Pati de la Magnòlia s’utilitza habitualment per concloure les recepcions relacionades amb actes que es fan a la Biblioteca Comarcal, i també ha allotjat experiències com els Contes i Anècdotes de la Mar que va explicar el veterà mariner de Blanes Albert Ros, entre d’altres activitats.


Aquesta és la segona obra creada per Rafael Teixidó Mariné que ha cedit de franc aquest any a la Biblioteca Comarcal. A principis d’any ja va fer el mateix amb un quadre de pintura plàstica abstracte que representa uns joves llegint. La decisió de regalar aquest quadre la va prendre l’artista en assabentar-se que es posava en marxa el nou espai a la Biblioteca Jove, i per això va cedir una obra seva relacionada amb l’àmbit on actualment està penjada.

Exposició de Surrealisme Absurd a la Biblioteca Comarcal

La instal·lació de l’escultura L’equilibri de la lectura s’ha fet aquesta setmana, coincidint amb la inauguració de l’exposició de Rafael Teixidó que s’allotjarà durant aquests dies a la Biblioteca Comarcal. Es tracta d’un recull de 50 quadres de petit i gran format que estan exposats al vestíbul, a la Biblioteca Jove i a la Sala d’Actes Roberto Bolaño. Aquest darrer àmbit és un espai que habitualment no sol allotjar aquest tipus d’obres, de manera que ho fa excepcionalment.


La inauguració la van encapçalar la regidora de la Biblioteca Comarcal i la seva directora, Susana Ramajo i Gemma Ciuró respectivament. Durant l’acte Rafael Teixidó va explicar que, posats a definir, els seus quadres s’han d’inscriure dins la tendència del Surrealisme Absurd, una mena de variant del surrealisme molt més ingenu i pur que el què estem acostumats a contemplar en d’altres artistes.


Encapçala l’exposició el quadre de més gran format que la resta titulat Som qui som, una frase extreta d’una cançó de Raimon que, tal i com recorda Rafael Teixidó, diu moltes coses tant de la seva obra com de la seva manera de veure el món. En aquest sentit, l’artista s’auto-defineix així: “Sóc un esperit lliure que represento els pintors anònims, tenint en compte que anònim només ho pot ser qui s’ho mereix. M’agrada jugar sense fer mal a ningú”.

Justament tot això és el què amaguen les obres de Rafael Teixidó, un recull de quadres a darrera dels quals –de cadascun d’ells- es pot intuir tota una història que, sota les explicacions de l’artista, acaben sent molt entenedores. Es tracta de l’obra d’algú que quan pinta es diverteix i comunica a qui veu els seus quadres que no està precisament davant d’un autor que vulgui perdre el temps que li ha donat la vida lliurant-se a l’amargor fàcil en què es recreen molts humans.

L’exposició de Rafael Teixidó Mariné es podrà visitar fins el 31 de maig de dilluns a divendres, de 9’30 a 14 i de 16 a 20’30 h, així com els dissabtes de 9’30 a 14 h.

Trajectòria de Rafael Teixidó Mariné

Nascut a Lleida fa 83 anys i actualment resident a Tordera, Rafael Teixidó Mariné és catedràtic de dibuix en diversos instituts (a Blanes, Barcelona, Palma, Figueres i Terrassa), així com professor de ceràmica a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. És llicenciat en Belles Arts per l’Escola Universitària Sant Jordi de Barcelona i, entre d’altres aprenentatges, ha fet Estudis de Gravat al Conservatori del Llibre de Barcelona, així com Estudis de Dibuix i Pintura a l’Acadèmia Baixes de Barcelona.


Al llarg de la seva vida artística ha rebut diversos premis i reconeixements, com per exemple el Premi de Dibuix Internacional Joan Miró de Barcelona, el Premi de Pintura de l’Ajuntament de Tàrrega, el Premi de Pintura Ràpida de l’Ajuntament de Vic i l’accèsit al Premi Ajuntament de Calvió de Palma de Mallorca, entre d’altres.


Els seus quadres s’han pogut veure exposats a la Galeria d’Art Dau al Set de Barcelona, a la Galeria d’Art l’Arc de Girona, al Centre Cultural de La Caixa, a la Galeria Arxiu-Tobella de Terrassa, Museu-Castell de Rubí, a l’Ajuntament de Tres Cantos de Madrid, a diverses sales de Palma de Mallorca, o bé en d’altres localitats del territori català com Figueres, Santa Coloma de Gramanet, Lleida i Barcelona.

Data de realització: 05/21/2014 | Data de la darrera actualització: 05/21/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300