Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nina presenta “Amb veu pròpia” a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/24/2014 12:31:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nina presenta “Amb veu pròpia” a Blanes

La cantant va desentrellar el contingut del seu primer llibre on homenatja la veu i l’ofici de cantar coincidint amb el seu 30è aniversari artístic

Jornada molt especial la que es va viure ahir al vespre a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes. La cantant Nina presentava la seva primera aventura literària envoltada d’un públic lliurat de bell antuvi a l’atracció que suposa poder parlar de tu a tu amb un artista mediàtic però a l’hora proper, emotiu i senzill com va demostrar ser.


Sota el títol Amb veu pròpia, el seu primer llibre es presenta com un homenatge a la veu i a l’ofici de cantar coincidint amb el trentè aniversari que ha complert al món dels escenaris. Nascuda a Barcelona fa 48 anys, però gironina d’ànima, confessa estimar tant la seva ciutat natal com les dues altres que té d’adopció: Pineda i Lloret.

Durant més d’una hora, Nina va fer un repàs a la seva trajectòria artística esquitxada d’emotives anècdotes viscudes al llarg dels 31 anys que ja fa que viu d’aquest ofici, revelant el què es podria considerar el secret de la felicitat: guanyar diners tot fent allò que per a d’altres no és més que un hobby que els satisfà. Tot i que han estat la música, el teatre i la televisió els que l’han fet més coneguda i mediàtica, confessa que a casa seva no ha tingut televisió durant molts anys i que, si ara la torna a tenir, és més que res perquè la veu la seva mare.

Precisament la darrera part de la presentació es va tancar amb l’emotiva lectura que va fer la pròpia Nina d’una part del llibre dedicada a la seva mare, que ahir al vespre era present a la sala. Abans, el públic assistent va poder satisfer la seva curiositat, no tan sols a través del què va explicar la pròpia cantant. Així, va recordar els seus inicis al llegendari programa televisiu “Un, Dos, Tres”, que comptava amb 23 milions d’espectadors, perquè era quan per veure la televisió a l’estat espanyol no calia comandament a distància: només hi havia “la primera” i “la UHF”.

Menció obligada va ser el seu pas per l’”Acadèmia d’Operación Triunfo” i recordar alguns dels seus primers “alumnes” que ara continuen sent cantants coneguts com David Bisbal. El pas pel seu darrer musical “Mama Mia !” també va ser recordat per la Nina, guarnit d’una anècdota avui dia massa sovintejada: la interrupció que va haver de fer enmig d’una pausa dramàtica per culpa d’un inoportú telèfon mòbil.


També va aprofitar la presentació del llibre per advertir com a veritable entesa en la matèria que això d’escoltar música amb mp3 està acabant amb tots els matisos que pot tenir una melodia. Un altre secret que va compartir més l’Anna –el seu nom autèntic- que no pas la Nina va ser que precisament el fet d’escriure li ha suposat l’oportunitat de poder reflexionar, una experiència terapèutica que recomana a tothom.

Al marge de poder satisfer la compulsió mitòmana que pot despertar tenir a tocar de les mans un personatge conegut que demostra ser proper i modest com la Nina, la presentació d’ahir al vespre també va ser una bona ocasió per refermar creences i proverbis, conegut i contrastat sobretot per la gent que hi ha treballat, que “a la televisió tot és ficció”. Una colpidora veritat que, si fos més estesa, potser ajudaria a desempallegar-se d’espais televisius més propis d’una deixalleria mental.
Data de realització: 05/24/2014 | Data de la darrera actualització: 05/24/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300