Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’incorporen sis agents interins a la Policia Local després d’un curs introductori


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/27/2014 11:57:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

S’incorporen sis agents interins a la Policia Local després d’un curs introductori

La Policia Local de Blanes ha impartit un Curs de Formació per a un total de 28 alumnes, que treballaran als cossos de Blanes, Palafolls, Tossa i Maçanet

Un total de sis agents interins van rebre ahir al matí les credencials per iniciar la seva nova tasca dins el cos de la Policia Local de Blanes. Les seves funcions seran de reforç del servei de vigilància de la zona de la platja i la façana marítima, així com tasques de regulació de trànsit, control del compliment de les ordenances municipals i d’estacionament de vehicles. El seu àmbit d’actuació serà tant al centre de la vila com a les tres principals platges de què disposa el municipi: Cala Bona (Sant Francesc), Blanes Centre i S’Abanell.


L’acte oficial de presa de possessió del seu càrrec el van fer amb el secretari de l’Ajuntament, Joan Solà. Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de la Policia Local, Sol Zamora, i l’inspector en cap del cos de seguretat, Joan Garcia, van donar la benvinguda als nous agents. L’alcalde els va encoratjar a complir amb la seva tasca sense oblidar quin ha de ser el seu principal objectiu: “Es tracta que a partir d’ara no tan sols feu complir la llei; heu de ser propers a la ciutadania i posar-vos al seu costat per ajudar-los en el què puguin necessitar. Recordeu que, en definitiva, esteu per protegir-los però també per servir-los”. Josep Marigó també els va animar a treballar el màxim possible i a aprofitar la seva incorporació per poder treure un major rendiment de cara a la seva experiència laboral.


Els sis agents interins treballaran sota el comandament de la Policia Local de Blanes durant sis mesos després que s’han incorporat aquesta setmana. Inicialment es familiaritzaran amb diverses tasques perquè després ja treballin a peu de carrer en l’atenció ciutadana. Els nous agents provenen de Blanes, Barcelona, Balaguer, Mataró, Llavaneres i Sant Feliu de Guíxols, i alguns ja compten amb una experiència prèvia en d’altres cossos de la Policia Local, així com en seguretat privada.

Curs de Formació Introductòria per a 28 agents de diferents cossos policials

Abans de la seva incorporació, els nous agents interins han rebut una formació específica per a desenvolupar la seva feina, a càrrec de diversos comandaments i agents de la Policia Local de Blanes. El curs, d’un total de 40 hores, ha comptat amb un total de 28 assistents.


Foto: Miquel Àngel Recio
D’aquests, 6 agents s’incorporaran com agents interins a la Policia Local de Blanes amb caràcter immediat, mentre que d’altres 12 quedaran en llista d’espera per accedir a aquest mateix cos policial. Per últim, els 10 alumnes restants que també han participat al curs, s’incorporaran com agents interins a les Policies Locals de Palafolls, Maçanet i Tossa de Mar.


El Curs de Formació Introductòria per a Agents Interins s’ha estat fent del 12 al 22 de maig a la Ciutat Esportiva Blanes. Ha comptat amb set professors de la Policia Local d’aquest municipi i s’ha fet en horari partit de matí i tarda: des de les nou fins 2/4 de 2 i des de 2/4 de 3 fins 2/4 de 7. En total, ha comptat amb set matèries, de tres sessions cadascuna d’elles.


Així, l’inspector en cap, Joan Garcia, ha impartit les nocions sobre Servei Públic; el sots-inspector, Manel Martínez, ha donat Coneixements sobre Dret Penal; el sergent Francisco Rodríguez ha tractat l’Aplicació de la Normativa Viària; el sergent Rafael Ruiz ha parlat sobre Policia Administrativa; el caporal Francisco Muriel ha explicat Intervenció Policial; el caporal Miquel Àngel Recio ha impartit Policia Assistencial; i finalment l’agent Francisco Giménez ha donat nocions bàsiques sobre Assistència Mèdica Urgent.
Data de realització: 05/27/2014 | Data de la darrera actualització: 05/27/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300