Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Reglament d’ús dels equipaments esportius i la rotonda de Ca la Guidó, protagonistes del ple


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2014 02:23:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Reglament d’ús dels equipaments esportius i la rotonda de Ca la Guidó, protagonistes del ple

Dos dels temes més destacats del ple de maig van ser l’aprovació gairebé per majoria del reglament, així com la proposta de fer una rotonda a Ca la Guidó, que no va prosperar

La intensa sessió plenària celebrada ahir a l’Ajuntament de Blanes va aprovar gairebé tots els punts, molts per unanimitat o per ampla majoria. Un d’ells va ser el nou reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals de l’Ajuntament de Blanes, que inclou no tan sols la Ciutat Esportiva, sinó també els camps municipals de futbol, circuits urbans, parcs municipals de salut i altres infraestructures similars.

La nova normativa s’ha estat treballant conjuntament amb els tècnics de l’Ajuntament, representants polítics i entitats a través del Consell Municipal d’Esports. Si bé es va aprovar amb la única abstenció de la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, l’escassa participació de les entitats i el temps que s’ha tardat en tenir enllestit el reglament van centrar les intervencions dels diferents portaveus.

Moció d’EUiA-ICV sobre la rotonda de Ca la Guidó

L’altra tema destacat de la sessió va ser una de les dues propostes presentades al ple per EUiA-ICV, que demanava la construcció d’una rotonda a la sortida del barri de Ca la Guidó en la seva confluència amb la carretera de Blanes a Tordera, com a solució tant per a conductors com per a vianants.


Amparo Ardanuy (EUiA-ICV) va defensar la proposta, que incloïa demanar a la Generalitat que traspassés les competències necessàries per dur a terme les obres. Inicialment semblava que hi hauria un punt d’acord entre tots els partits, però finalment el tema no va prosperar amb els vots en contra del PSC a l’equip de govern i del PP, que defensava una altra opció molt més viable i assequible econòmicament.

Des de l’equip de govern, la regidora de la Via Pública, Sol Zamora, va defensar que abans que optar directament per fer una rotonda, calia fer un estudi, mentre que per contra Quim Torrecillas (CiU) va recolzar la proposta de fer la rotonda, i Lourdes Fàbrega va recordar que ja feia molts anys que s’havia promès fer aquestes obres.

Resta de punts del ple municipal

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia, la proposta de nova redacció de criteris de percepció salarial en casos de baixa laboral per a la plantilla orgànica de l’Ajuntament de Blanes es va aprovar amb la única abstenció de la regidora no adscrita. La modificació de la relació de llocs de treball i l’inici de tràmits per proveir una plaça d’encarregat de brigada es va aprovar amb els vots en contra d’EUiA-ICV.

L’aprovació provisional del projecte de modificació de dos articles del POUM per a la regulació dels elements auxiliars i tendals als àtics es va aprovar de nou amb l’abstenció de Lourdes Fàbrega. Per contra, l’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana de l’espai on està situat l’empresa Peixos Ros, a tocar de la carretera d’accés a la Costa Brava, es va fer per unanimitat.


On en canvi va haver més disparitat de vots va ser en la modificació d’un acord de ple del 28 de febrer de l’any passat sobre el nomenament de representants de l’Ajuntament en òrgans col·legiats, que va comptar amb els únics vots a favor del PSC, CiU i PP, els vots en contra d’EUiA-ICV, i l’abstenció de la regidora no adscrita, el cas de la qual va centrar precisament les intervencions en aquest punt.

A la part de control on es tracten les mocions, la primera de les dues d’EUiA-ICV, que presentava un pla per a la supressió de les barreres arquitectòniques, es va aprovar per unanimitat. Les altres dues propostes d’acord les va presentar el PSC.

La primera va ser per donar suport a la continuïtat de la cooperació municipal al desenvolupament, així com de rebuig a la nova llei de l’estat espanyol sobre racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, i es va aprovar amb els vots en contra del partit popular. En canvi, la segona de rebuig i condemna a la vulneració de drets en el cas del segrest de més de 200 nenes a Nigèria, es va aprovar per unanimitat.

Data de realització: 05/30/2014 | Data de la darrera actualització: 05/30/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300