Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament i els sectors econòmics demanen al conseller d’Interior més efectius policials


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/31/2014 12:54:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia+MossosL’Ajuntament i els sectors econòmics demanen al conseller d’Interior més efectius policials

Així es va acordar després de les reunions dels darrers dies amb els portaveus polítics municipals i representants dels sectors econòmics per informar del brot puntual de robatoris amb força

Ahir divendres es van fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes dues reunions amb els representants de les diferents entitats de comerciants, restauració, hostaleria i sectors econòmics del municipi, a la qual també van assistir responsables d’establiments. Així va ser després que dijous els representants dels diferents grups polítics municipals ja van rebre una àmplia informació a la Junta de Portaveus que va tenir lloc abans del Ple Municipal. L’objectiu de les trobades era informar sobre les mesures que s’han dut a terme, així com sobre l’actual estat de la qüestió pel que fa al brot puntual de robatoris amb força que s’ha detectat durant el darrer mes i mig al centre de la vila.


Les reunions amb els sectors econòmics del municipi d’ahir divendres les va encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat dels inspectors en cap de la Policia Local de Blanes i l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, Joan Garcia i Francesc Cardús respectivament, els quals també van informar a la Junta de Portaveus del dijous. A les dues trobades d’ahir divendres també van assistir les regidores de Policia Local, Sol Zamora i de Promoció de la Ciutat -que abasta els diferents sectors econòmics de la vila-, Lara Torres.

Entre els representants dels sectors econòmics del municipi que van assistir a les reunions, s’hi comptaven el president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, Lluís Pascual, i el president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, Enric Portas, entre d’altres. També hi havia propietaris i encarregats de diversos negocis del municipi, alguns dels quals han estat víctimes de robatoris o intents de robatoris amb força.

Front comú per demanar més efectius a la Generalitat

Una de les principals qüestions que es va decidir dur a la pràctica ahir divendres va ser demanar al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que destini un major nombre d’efectius de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra al municipi de Blanes. La petició, que ja ha fet l’alcalde per escrit en representació de l’Ajuntament de Blanes, també es farà des dels diversos sectors econòmics de manera unitària per recolzar la que ja ha tramès el batlle.


Josep Marigó va agrair aquesta idea proposada pel president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, que aviat va trobar recolzament entre la resta de representants. En aquest sentit, l’alcalde va explicar als seus interlocutors que cal fer tota la pressió possible perquè es pugui aconseguir que es destinin més agents dels Mossos d’Esquadra a Blanes, sobretot ara que comença l’estiu, quan hi ha un sensible augment de població al municipi.

Reconeixement a la bona tasca policial

Tant els portaveus municipals a través de les intervencions que van fer públicament a la sessió plenària del passat dijous 29 de maig, com els representants de les organitzacions econòmiques presents a les reunions d’ahir -Enric Portas i Lluís Pascual principalment-, van coincidir en destacar la bona tasca que estan duent a terme la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Tot això, malgrat havien pogut constatar igualment una manca d’efectius a la qual cal trobar-hi solució.


Tots dos presidents van remarcar igualment el tracte excel·lent que van explicar que sempre han rebut per part de tots dos cossos policials. Per la seva banda, l’alcalde va proposar als assistents valorar si a la mateixa carta que s’enviarà també es demana al conseller la possibilitat de reunir-s’hi tots plegats per fer-li arribar aquestes inquietuds en persona.

Dilluns vinent, des d’alcaldia, es coordinarà l’escrit que serà treballat i elaborat per l’Associació d’Hostaleria de Blanes i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, els quals la difondran entre la resta d’entitats econòmiques del municipi. Al terme de la darrera reunió d’ahir, Josep Marigó va remarcar la importància que tenen aquest tipus d’accions: “L’escrit dels sectors econòmics al conseller que comptarà amb les vostres signatures serà un recolzament clau per assolir la demanda que ens uneix, ja que representa la suma del què demana l’administració local i el que reclama el teixit empresarial del municipi”.

Un altre acord que es va prendre ahir va ser la voluntat de seguir en contacte els tres àmbits -Ajuntament, cossos policials i sectors econòmics- per col·laborar en l’intercanvi d’informació i la coordinació d’actuacions en l’àmbit de la seguretat. Del què es tracta, seguint la idea que van proposar els representants dels dos cossos policials, és d’establir uns espais de trobada per construir una xarxa de complicitat que serveixi per fer una estratègia conjunta i fer un front comú contra qualsevol indici que pugui ser sospitós de ser una amenaça en potència.

Un 60% dels casos resolts

Tant a la Junta de Portaveus com a les dues reunions mantingudes ahir es van donar als assistents diverses dades relacionades amb les actuacions policials que s’han estat fent durant les darreres setmanes, d’ençà que es va detectar el brot puntual de robatoris amb força. Una d’elles és que un 60% dels casos que s’han denunciat ja estan resolts, és a dir: ja han identificat el seu presumpte autor.


En aquest sentit, també es va aportar una dada prou significativa: la pressió que s’està fent a Blanes amb les patrulles a peu i en cotxe a diferents hores del dia en les zones detectades al mapa delinqüencial per carrers, ha provocat que alguns dels presumptes autors que han estat identificats policialment hagin estat detinguts en d’altres poblacions de la rodalia. El mapa delinqüencial amb què treballen els efectius dels dos cossos policials indica els fets delictius que s’han produït en determinats carrers del municipi, així com les hores en què han tingut lloc.

Per últim, els caps de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra van voler deixar molt clar que a Blanes no s’està patint cap situació d’emergència ni cap onada de robatoris alarmant. La única cosa que s’ha detectat és un repunt puntual que, afortunadament, no s’ha degut a la presència d’una banda organitzada com lamentablement sí que es produeix en d’altres localitats.Data de realització: 05/31/2014 | Data de la darrera actualització: 05/31/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300