Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació de la 1a Trail Selva Marítima


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/31/2014 12:51:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de participació de la 1a Trail Selva Marítima

La cursa organitzada pel Grup Fondistes Blanes, hereva de la Costa Brava Xtrem Running, va tancar el màxim d’inscripcions previstes dies abans de la prova, amb 500 corredors

Els incansables membres del Grup Fondistes Blanes s’han apuntat un nou èxit en la seva dilatada experiència organitzant esdeveniments esportius, a banda del gran nombre d’activitats en què també col·laboren al llarg de l’any. Aquesta vegada ha estat a través de la primera edició de la Trail Selva Marítima, que es va disputar el passat diumenge 25 de maig.


Fotografies: Àngel Delgado
L’abril de l’any passat es va celebrar la darrera de les cinc edicions de la Costa Brava Xtrem Running, on la primera etapa es feia divendres i anava de Blanes a Tossa. Enguany, els Fondistes Blanes han agafat el relleu d’aquesta primera etapa i li han fet dos canvis significatius: el recorregut és a la inversa, de Tossa a Blanes, i la cursa se celebra diumenge al matí.

L’acollida que ha tingut la Trail Selva Marítima, que podríem considerar hereva de l’Xtrem Running, no podia haver estat millor, ja que l’entitat s’havia proposat tancar inscripcions quan s’arribés als 500 corredors, i ho van haver de fer dies abans que arribés el dia de la prova. Més concretament, la web on s’informava de tots els detalls de l’esdeveniment esportiu, va penjar el rètol d’inscripcions tancades el dijous, tres dies abans.

23 quilòmetres amb un recorregut espectacular

El què no ha canviat en aquesta nova prova és l’espectacular recorregut per on transcorre: els paratges marítims que voregen Blanes, Lloret i Tossa. Fins a sis autobusos complets van transportar els corredors des de Blanes de 7 a 8 del matí, i conforme anaven arribant a Tossa ja podien retirar el dorsal acompanyat dels dos primers obsequis: un buff de la cursa i una entrada per visitar el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes.

Després de deixar l’equipament al guardabosses, el tret de sortida es va donar puntualment a les 9 del matí. Els participants van iniciar la cursa acompanyats d’una cançó prou motivadora: Let Me Entertain You, de Robbie Williams. A partir d’aquí començava el recorregut per 23 quilòmetres de paisatges magnífics, amb pujades i baixades costoses, transcorreguent arran de mar, i completats amb dos avituallaments sòlids i líquids a Cala Canyelles i a Santa Cristina, a més d’un de líquid a Lloret de Mar.


En aquest veí municipi hi havia una meta volant amb el premi d’un pernil per als primers corredor i corredora que la travessessin. En aquest sentit, val a dir que els afortunats guanyadors de la peça d’embotit van ser Joan Valls i Júlia Casas, respectivament.

Després de Lloret, als corredors encara els quedaven uns 10 quilòmetres fins arribar a Blanes i creuar els tres jardins botànics que l’envolten: Santa Clotilde, Pinya de Rosa i Marimurtra. El final de la cursa, que es va allotjar al Passeig de Mar de Blanes, va registrar a la línia d’arribada en primer lloc a Joan Serra, seguit per Rafael Toro i Angel Lamas. En la categoria femenina les tres primeres classificades van ser Eli Gordón, Júlia Casas i Martha Kazimierczak. A tots ells se’ls va lliurar un plat de ceràmica pintat de Blanes.


D’altra banda, els tres primeres guanyadors de cada categoria també van rebre sengles obsequis: un lot de la botiga Zona-GR de Blanes pels dos primers corredors, un lot de productes de comerç just del Jardí Botànic Marimurtra pels dos segons classificats i 5 entrades per l’espai Aqua & Sports K, la nova piscina olímpica de Lloret de Mar, per al corredor i la corredora que van arribar al tercer lloc.


Tots els participants sense distinció també van poder gaudir a la seva arribada d’una zona d’avituallament a base de plàtans, taronges, entrepans, begudes, llaminadures i fruits secs abans de fer-se una foto de record a un photocall de la cursa amb l’emblemàtica roca de Sa Palomera com a teló de fons. L’èxit d’aquesta primera edició de la Trail Selva Marítima ha fiançat la intenció d’organitzar l’any vinent una segona edició.


Molt abans que arribi aquest nova entrega, el Grup Fondistes Blanes proposa a tots els amants de les curses una cita molt més propera. Es tracta de la segona edició de l’Escalada a Sant Joan, que es fa pujant les escales que duen al cim d’aquest emblemàtic munt de Blanes. La sortida tindrà lloc el proper 23 de juny a 2/4 de 8 del vespre, coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Per a més informació : www.fondistesblanes.cat
Data de realització: 05/31/2014 | Data de la darrera actualització: 05/31/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300