Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Durant el 2013 el CAAS va recollir 89 gossos a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/05/2014 08:36:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Durant el 2013 el CAAS va recollir 89 gossos a Blanes

El Centre d’Acollida d’Animals del Consell Comarcal de la Selva ha presentat la memòria del 2013, un any durant el qual es van recollir 630 animals i en van donar 373 en adopció

Segons les dades fetes públiques pel Consell Comarcal de la Selva, durant el 2013 un 31% dels amos de gossos d’aquest territori van recuperar la seva mascota gràcies a la feina realitzada pels treballadors del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS). Aquesta és una de les dades més significatives que es desprèn de la memòria de l’any passat, que s’ha presentat aquesta setmana a la seu del CAAS, situada a Tossa de Mar.


Durant l’acte, el conseller comarcal de Territori i Sostenibilitat, Eduard Adrobau, va explicar que l’any 2013 es van recollir 630 gossos, 176 dels quals van ser retornats als seus amos, i 373 van ser donats en adopció. El responsable polític va reconèixer que en urbanitzacions com Can Fornaca (Riudarenes), Maçanet Residencial (Maçanet de la Selva) i Aiguaviva Park (Vidreres) són punts on augmenten els abandonaments en períodes de vacances. De Can Fornada va destacar en especial que hi ha una problemàtica que s’ha anat repetint any rere any.

S’han recollit 89 a Blanes durant el 2013

En xifres d’animals recollits, Lloret de Mar (104), Blanes (89) i Maçanet de la Selva (66) ocupen les tres primeres posicions. Eduard Adrobau va explicar que actualment la instal·lació del CAAS està saturada, ja que per les seves dimensions hi ha una cabuda per allotjar 120 animals, quan en canvi n’hi ha 174. En aquest sentit, el conseller va fer referència a la futura ampliació d’aquest equipament a través del Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat.


Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va destacar la disminució de gossos recollits; dels 996 del 2006 als 630 del 2013, valorant els resultats de la memòria amb un optimisme moderat: “Sense tirar coets, els resultats són bons perquè constaten una disminució de la recollida d’animals i dels abandonaments”.

Finalment, l’alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, va lloar la feina del personal del CAAS ja que, segons va explicar, posa remei a situacions de crueltat. A l’acte de presentació de la memòria del CAAS 2013 també van participar-hi el cap del Departament d’Organització de l’Entorn i el Territori, Felip Toledo; el coordinador del centre, Miguel García; i els regidors de l’Ajuntament de Tossa Ramon Serra, Francesc Nadal i Ma Àngels Pujals.Data de realització: 06/05/2014 | Data de la darrera actualització: 06/05/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300