Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un miler de persones s’han acostat al punt informatiu de la Setmana del Medi Ambient de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/05/2014 03:40:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Fragment cartell Festa DeixalleriaMés d’un miler de persones s’han acostat al punt informatiu de la Setmana del Medi Ambient de Blanes

Avui dijous el punt s’ha traslladat al Passeig de Mar, on s’estarà fins demà divendres. Durant aquests dies s’hi ha incorporat la Deixalleria Mòbil del Consell Comarcal

Des de dilluns passat s’està celebrant a Blanes la Setmana del Medi Ambient, que promou l’ús de la Deixalleria Municipal i, en especial, el Servei de Reutilització de Material, així com la recollida selectiva domèstica de les escombraries. Avui dijous, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el punt informatiu que a principis de setmana estava situat a la Plaça d’Espanya s’ha traslladat al Passeig de Mar, a tocar del carrer Ample.


Durant els tres primers dies, en què el punt informatiu ha funcionat al matí, s’hi ha acostat unes 300 persones que han pogut endur-se llibres, bicicletes, joguines i altres objectes que provenen del Servei de Reutilització de Material de la Deixalleria Municipal. També s’han repartit les conegudes bosses tripack identificades amb els mateixos colors que els contenidors de grans dimensions que hi ha al carrer, i es podien dipositar piles i oli de cuina usat domèstic.

Incorporació de nous elements al Punt Informatiu

Tant avui dijous com demà divendres s’han incorporat nous elements al punt informatiu de la campanya, destacant en especial la Deixalleria Mòbil del Consell Comarcal de la Selva. Es tracta d’un camió amb diferents compartiments on es poden abocar residus de petites i mitjanes dimensions. L’objectiu és que tota la ciutadania que encara no ha tingut ocasió de visitar la Deixalleria Municipal pugui tenir un coneixement directe sobre com funciona sense desplaçar-s’hi.


Aquests dos darrers dies de la Setmana del Medi Ambient també s’estan repartint gratuïtament cubells per fer la recollida orgànica domèstica i bosses compostables per dipositar-hi la FORM. En total es distribuiran fins a 7 palets de cubells reixats; 1.200 paquets de bosses compostables per a la recollida dels residus orgànics a casa; i material informatiu i divulgatiu com ara imants, tríptics, adhesius, etc.


Els ciutadans que durant aquests dos darrers dies s’acostin al punt informatiu del Passeig de Mar també podran recollir de franc compost natural que s’obté amb la matèria orgànica recollida. El compost és per utilitzar-lo a l’hort o per a les plantes domèstiques i, alhora, és una manera pràctica de comprovar què se’n fa dels residus que es recullen, ja que prové de la Planta de Compostatge.

Prenent com a referència el nombre de persones que s’han acostat avui al matí, es calcula que durant tota la jornada d’avui dijous hauran passat pel punt informatiu del Passeig de Mar unes 700 persones. De fet, es pot dir que les monitores que han tingut cura d’aquesta instal·lació, no han donat a l’abast per poder atendre les peticions que els feien els ciutadans que s’han acostat per endur-se objectes de la Deixalleria Municipal, o bé per material fer la recollida selectiva d’escombraries a casa i adob natural, del qual s’han repartit força nombre de bosses.

La Setmana del Medi Ambient en motiu del Dia Mundial l’han organitzat el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Selva, la Deixalleria Municipal i l’empresa de neteja Nora.


Campanya Medi AmbientDijous 5 i Divendres 6 juny
Punt Informatiu Deixalleria,
Recollida Piles i Oli de Cuina
Passeig de Mar-C./Ample
de 10 a 13 h
Deixalleria Mòbil, Compost
i Bosses Compostables
Passeig de Mar-C./Ample
de 10 a 14’30 i 16 a 18 hData de realització: | Data de la darrera actualització: 06/05/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300