Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

2a edició Exposició Nous Talents: graffiti, pintura i escultura


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/06/2014 07:36:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EXPO NOUS TALENTS 2a EDICIO2a edició Exposició Nous Talents: graffiti, pintura i escultura

Són els artistes Eduard Casademont, Marina Morales, Maria López i Odie, que tindran exposada una mostra de la seva obra a Casa Saladrigas fins a finals de juny

El vespre d’avui divendres ha tingut lloc a Casa Saladrigas la inauguració d’una exposició que, per segon any consecutiu, fa una decidida aposta per donar un impuls, una oportunitat de fer-se conèixer, a joves artistes del territori. Sota el nom genèric Nous Talents, la mostra és la segona edició d’una iniciativa que té l’objectiu de donar visibilitat als nous valors de les arts visuals blanenques i comarcals.

En la línia ja iniciada l’any passat, el format triat per aquesta exposició trenca els esquemes habituals del què es pot trobar allotjat a Casa Saladrigas des del punt de vista convencional de les arts. Justament per aquest motiu, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes s’ha intentat que hi hagi una varietat d’artistes quant a la manera d’expressar-se i en el tipus de material en què treballen.


Partint d’aquesta premissa, s’han triat quatre joves que representen el món del graffiti, l’escultura i la pintura que, en aquest darrer cas, es presenta a través de dues propostes d’estils molt diferents. La idea d’incorporar el graffiti com una de les expressions més populars de l’art urbà va sorgir per donar a l’exposició un valor afegit. També hi ha la intenció d’aconseguir captar un públic més jove, que generalment no acostuma a visitar les sales d’exposicions com una pràctica habitual.

La inauguració de Nous Talents l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat dels quatre joves artistes –Odie, Eduard Casademont, Marina Morales i Maria López-, així com de la regidora de Cultura, Lara Torres, i altres regidors de l’Ajuntament de Blanes. L’acte s’ha tancat amb un vernissatge gràcies a la col·laboració de dues empreses de Blanes: Cava Laviret i Pastisseria Gallostra.

La segona edició de l’exposició de Nous Talents es podrà visitar a Casa Saladrigas fins al 28 de juny, llevat dels diumenges, dilluns i festius. De dimarts a dissabte les sales estaran obertes de 10 a 13 h i de dijous a dissabte de 17 a 20 h.

Odie (Graffiti)

A les golfes de Casa Saladrigas s’hi allotja l’espectacular graffiti que ha dissenyat i pintat aquest artista nascut a Barcelona l’any 1991 i actualment resident a Lloret de Mar. El seu lligam amb Blanes s’ha vist reforçat enguany perquè va ser l’artista guanyador del Concurs de Graffitis que va organitzar la Biblioteca Comarcal per decorar una de les parets del nou espai de la Biblioteca Jove.

Des de ben petit, la seva curiositat el va dur al món de la il·lustració i les arts plàstiques, amb les quals va tenir el seu primer contacte a través de l’sprai l’any 2003. La seva atracció per aquest art va provocar que dos anys més tard l’adoptés com a forma de vida. Al 2007 va viatjar a París i, a partir d’aquell viatge, va descobrir un estil més enllà de les lletres que va suposar un gran canvi en la seva manera de pintar.


Al 2009 va iniciar els estudis d’il·lustració a l’Escola Joso de còmic, on va ampliar el seu registre amb altres vessants artístiques com ara la il·lustració digital, el dibuix al natural, tècniques de pintura i el còmic. Des de l’any 2007 fa encàrrecs decorant locals per a particulars i per a ajuntaments majoritàriament a Lloret de Mar, on segueix pintant actualment.

Eduard Casademont (Escultura)

Va començar els seus estudis d’art a Barcelona i més tard els ha perfeccionat al lloc que ha estat bressol de molts escultors de renom: Carrara, Itàlia. Va obtenir el títol de Grau Superior d’Arts Aplicades a l’Escultura a l’Escola d’Arts i Oficis de La Massana, on va descobrir Carrara. El petit poble italià del nord de la Toscana, famós pels seus marbres i estudis d’escultura, va ser el seu lloc de residència durant quatre anys, durant els quals va poder descobrir l’ofici que amaga aquest art.

Al llarg de la seva estada va obtenir el títol de Laurea Triennale in Scultura a l’Acccademia di Belle Arti, així com el títol de qualificació estatal d’Operatore del Marmo settore artiginanale a l’IPSIA Pietro Tacca. Paral·lelament, també va fer un stage al taller de l’escultor Aron Demetz Ortisei a Selva de Gardena, Itàlia.


Posteriorment, va continuar els seus estudis a Granada, on va sentir la necessitat de desvincular-se de les universitats. Per aquest motiu va acabar establint-se a Mataró, on actualment té el taller i ha trobat diferents realitats que li permeten començar a desenvolupar projectes multidisciplinaris que qüestionen l’estatus quo.

Enguany l’artista també ha protagonitzat una exposició titulada Extinció a la Casa Gòtica d’Argentona, després que les seves obres s’han pogut veure a diversos indrets d’Itàlia i França, així com a Lloret i Mataró.

Marina Morales (Pintura)

Les seves pintures no deixaran indiferent a ningú que visiti la sala que les allotja durant aquests dies. Marina Morales entén l’art com una manifestació a la qual rendeix culte gairebé de manera religiosa, rebutjant qualsevol altre tipus de superioritat. Així, pren l’art com la més pura i màxima representació humana que ens ha de salvar de la destrucció espiritual a la que, segons aprecia l’artista, ens hi estem acostant d’una manera vertiginosa i sense possibilitat de fer marxa enrere.


Com a bona adoradora dels sentits, les seves obres són filles del temps en què ens trobem, així com de les emocions a les que se sotmet la pintora. Per això condueix els seus temes cap als suburbis, pintant per als bojos, els addictes i els devoradors de vida. Tal i com li agrada explicar a l’artista: “Jo pinto en els extraradis, on es freguen el cos i l’ànima”.

Maria López (Pintura)

Estudiant de periodista i pintora de vocació, quan s’afarta del món que l’envolta, Maria López es trasllada dins d’un quadre, al seu propi món que gestiona de la manera que vol. Pintar considera que també és divertit, perquè és experimentar, provar coses noves. El més important no és que el què pinta quedi bé, sinó que hagi pogut gaudir al màxim l’aventura que és donar vida a les seves creacions.

Amb tot, la pròpia autora veu els seus quadres com una peça d’art que va més enllà de les hores que s’hi ha estat amb un pinzell a la mà per fer-los, perquè la gran majoria tenen un perquè al seu darrera, una reflexió abans de fer-ho o una cita que l’ha inspirat. Això és perquè parteix de la base que una imatge que no transmet paraules és buida així com, a la inversa, una paraula que no transmet imatges també.

Data de realització: 06/06/2014 | Data de la darrera actualització: 06/10/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300