Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic a la xerrada sobre Leishmaniosi Canina


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/10/2014 05:16:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de públic a la xerrada sobre Leishmaniosi Canina

La sala d’actes de la Biblioteca Comarcal es va omplir per conèixer de primera mà les característiques d’aquesta malaltia que darrerament afecta força animals de companyia

Des de l’organització de la xerrada, l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes i el Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, s’ha fet una valoració molt positiva del resultat de l’experiència, que va tenir lloc dissabte passat a la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal. L’objectiu era informar abastament sobre tot el què està relacionat amb la leishmaniosis, una malaltia endèmica a la nostra zona que està afectant una gran quantitat d’animals i que, justament per aquest motiu, està provocant una creixent preocupació entre els seus amos.


Fotografies: David Albuixech
En aquest sentit, el fet que a la xerrada informativa hi assistissin una cinquantena de persones va evidenciar que, efectivament, hi havia un gran interès per escoltar què havia de dir l’especialista. Això és perquè cada vegada s’estan detectant més casos de leishmaniosi a Blanes, sobretot perquè la transmet un tipus de mosquit molt habitual en aquesta zona geogràfica. La xerrada va anar a càrrec dels especialistes del Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu de Blanes, que també van comptar amb el suport d’una especialista dels Laboratoris Virbac, un dels centres de referència en la investigació i la lluita contra la leishmaniosi.


Durant la xerrada es va donar resposta a qüestions clau com ara quins símptomes són els més freqüents, com es contrau la malaltia, quin grau de perillositat té envers les persones, i què es pot fer per prevenir el contagi. Per últim, es van explicar quin tipus de tractaments hi ha per combatre la leishmaniosi, i va haver un torn obert de preguntes perquè intervinguessin els assistents.


Durant aquests dies el Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu té previst enviar una enquesta al públic que va assistir a la xerrada perquè puguin estar informats sobre el tema que es va tractar, així com perquè tinguin l’oportunitat de formular via e-mail qualsevol dubte que els hagi pogut quedar. Més informació: Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes, telèfon 972 352 322 i Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, telèfon 972 330 943.
Data de realització: 06/10/2014 | Data de la darrera actualització: 06/10/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300