Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 450 escolars han visitat aquesta setmana l’Escola Mòbil de Reciclatge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/13/2014 10:29:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 450 escolars han visitat aquesta setmana l’Escola Mòbil de Reciclatge

Es tracta d’una aula interactiva de 120 m2 que ensenya als nois i noies la importància de la seva contribució en la preservació del medi ambient

Més de 450 nens i nenes de quatre centres escolars de Blanes han visitat aquesta setmana l’Escola Mòbil de Reciclatge que s’ha allotjat al Passeig de Mar fins aquest divendres. Es tracta d’una iniciativa d’educació mediambiental pionera que està adreçada als alumnes de 5è i 6è de primària, així com de 1er i 2on d’ESO.

Els escolars que han participat en aquesta iniciativa han estat diversos grups que estudien als col·legis Santa Maria i Cor de Maria, així com a l’Escola Joaquim Ruyra i al Centre d’Educació Especial Ventijol. L’objectiu és crear una consciència mediambiental entre la comunitat escolar i educar sobre la importància de la recollida selectiva i el posterior reciclatge dels aparells elèctrics i electrònics, les piles i les bombetes ja utilitzades.


Entre els visitants que s’han acostat durant aquests dies a l’Escola de Reciclatge també s’hi han comptat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, acompanyada dels regidors de Medi Ambient i Participació Ciutadana, Manel Verde i Miquel Lupiáñez respectivament. Els tres regidors han pogut conèixer de primera mà les nocions teòrico-pràctiques que han estat adquirint durant aquests dies els escolars del municipi a través de la seva visita a l’escola mòbil.


L’activitat està inclosa dins la Guia de Recursos Educatius que cada any elabora l’Ajuntament de Blanes per a tota la comunitat educativa del municipi. Es tracta, doncs, d’una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Blanes amb el suport de diverses empreses i organismes. El projecte educatiu Escola de Reciclatge està promogut per les fundacions mediambientals Tragamóvil i Ecopilas, dedicades a la recollida de telèfons mòbils i accessoris de telefonia, així com piles i bateries utilitzades respectivament.

També hi participen la plataforma Recyclia -que aglutina a les dues anteriors i que lidera actualment la gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics a l’estat espanyol-, i AMBILAMP, l’Associació per al Reciclatge de Làmpades i Lluminàries, que recull bombetes de baix consum, fluorescents, làmpades de descàrrega, leds retrofit i lluminàries.

Aprenentatge Interactiu

L’Escola de Reciclatge és una aula mòbil interactiva de 120 m2 que està instal·lada a l’interior d’un tràiler de 15 metres de llarg. En el seu interior els escolars compten amb pantalles tàctils, projecció de vídeos i una pel·lícula d’animació en 3D. A través d’una sèrie d’activitats, els alumnes realitzen un recorregut interactiu pels diferents espais on aprenen com han de reciclar bombetes, piles, telèfons mòbils, ordenadors, joguines o petits electrodomèstics, així com la importància que té que contribueixin a la preservació del medi ambient.


El projecte Escola de Reciclatge recorre des del novembre de 2011 els centres educatius d’Ensenyament Primari i Secundari d’arreu de l’estat espanyol. Fins el moment, més de 60.000 alumnes i 2.500 docents ja han visitat l’aula mòbil quan el tràiler que l’allotja s’ha desplaçat a les seves respectives poblacions.

La formació que es dóna en el seu interior es complementa a més a més amb altres dos projectes educatius que integren l’Escola de Reciclatge: Train The Trainer, informació sobre conscienciació mediambiental adreçada a docents, i E-learning, plataforma des de la qual tant professors com alumnes poden accedir a materials formatius sobre els beneficis mediambientals del reciclatge electrònic. A través d’aquests tres projectes s’espera que al voltant de 400.000 alumnes i 18.900 professors hagin participat en aquesta iniciativa al finalitzar el curs 2013-2014.


Data de realització: 06/13/2014 | Data de la darrera actualització: 06/13/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300