Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nora ha gestionat 37.000 tones de residus el 2013 a la Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/13/2014 01:42:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nora ha gestionat 37.000 tones de residus el 2013 a la Selva

L’empresa de neteja ha fet balanç dels resultats de l’any passat i el nou Pla Estratègic fins al 2020 que preveu nous objectius a assolir

L’empresa comarcal Nora, que dóna servei a 22 municipis de la Selva dels 26 de què consta la comarca, va presentar ahir dijous les principals dades de la memòria d’activitats del 2013. En aquest sentit, una de les més rellevants és que es van gestionar un total de 37.000 tones de residus repartides en 24.000 tones de resta; 6.000 tones d’envasos, paper i vidre; 4.000 tones de fracció orgànica; i 3.000 tones de residus diversos recollits a les deixalleries.


La presentació es va allotjar a la seu de l’empresa a Blanes, i la van encapçalar el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; el conseller comarcal de gestió de residus, Josep Roquet; i la gerent de Nora, Montse Bosch. També van assistir-hi els regidors d’Hisenda i Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, Nicolás Laguna i Manel Verde respectivament.


Des de la creació de l’empresa mixta, l’octubre de 2009, s’han duplicat el nombre de funcions que ofereix als ajuntaments de la comarca, que han passat de 46 a 99 serveis consolidats a finals de 2013. En aquest sentit, una altra de les dades a tenir en compte és que la generació de residus per habitant s’ha reduït més d’un 10% entre 2012 i 2011.

Ampliació dels serveis que ofereix Nora

Durant l’any passat Nora ha ampliat les seves funcions i ha assumit la gestió de tres nous serveis d’àmbit comarcal: compostatge, deixalleria i, des de l’1 de gener, la gestió de la planta de compostatge. També ha participat activament en diverses campanyes d’informació ciutadana.


La més recent va tenir lloc precisament la setmana passada, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, en què es va encetar una campanya destinada a fomentar el reciclatge de l’oli de cuina usat. En un altre ordre de qüestions, participen en la funció inspectora com a auxiliars d’inspecció i col·laboren amb el Consell Comarcal en la nova competència inspectora i sancionadora.


Evolució dels resultats de recollida a Blanes

Durant l’any 2013 es van recollir un total de 19.082 tones de residus, distribuïdes de la següent manera: 14.218 tones eren resta; 2.360 tones orgànica; 524 tones envasos lleugers; 909 tones paper i cartró; 843 tones vidre i 229 tones trastos. Si es comparen aquestes xifres amb les de l’any anterior, quan el total van ser de 19.906 tones, un dels trets més positius és que s’ha rebaixat en un 5% la recollida de resta, i en canvi com a tret negatiu s’ha baixat aquest mateix 5% la recollida de la orgànica.


Pla Estratègic fins al 2020

La gerent de Nora, Montse Bosch, es va encarregar de presentar els principals trets del nou pla d’actuacions que té l’horitzó posat en el 2020. En aquest sentit, va avançar que un dels objectius serà potenciar el sistema de recollida porta a porta que funciona en alguns veïnats de Blanes, de manera que s’estendrà a altres municipis.


Les 4 principals fites marcades com a prioritàries al full de ruta són: posicionar la comarca de la Selva com a puntal en la gestió de residus; millorar l’índex de reciclatge; millorar la quantitat en la recollida selectiva (treure els impropis de la brossa); establir un pla de comunicació adaptat a les noves tecnologies; i generar sinèrgies entre tots els agents implicats: ciutadans, administracions competents i l’empresa.


En aquest darrer sentit, es va remarcar que la implicació dels ajuntaments és bàsica per aconseguir aquests objectius. Per últim, la gerent de Nora també va avançar un dels objectius quantificable que es vol haver assolit d’aquí a 6 anys: poder arribar a separar el 60% dels residus que se separen. La separació de residus no és tan sols un tema de preocupació mediambiental, ho és també pel fet que els cànons que s’han de pagar per anar a dipositar les deixalles als abocadors s’aniran incrementant amb el pas del temps per penalitzar els ajuntaments que no ho facin correctament.

L’empresa Nora està formada en un 50% pel Consell Comarcal de la Selva, un 40% per l’empresa privada CESPA i un 10% per l’Ajuntament de Blanes.
Data de realització: 06/13/2014 | Data de la darrera actualització: 06/13/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300