Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El mosquit tigre a Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/15/2014 04:24:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El mosquit tigre a Aula Blanes

La xerrada d’aquest mes que es fa el dimarts 17 de juny tractarà sobre el projecte d’alerta i seguiment d’aquest insecte que ha desenvolupat el CEAB

Aquesta vegada la xerrada que es farà aquest dimarts 17 de juny a la Biblioteca Comarcal tractarà un tema que des de fa uns anys és de plena actualitat. Sota el títol “Ciència i Ciutadania: El projecte Atrapa el Tigre”, l’explicació anirà a càrrec de la seva responsable, Aitana Oltra i Codina. Llicenciada en Ciència Ambientals i màster en SIG, la ponent és investigadora al Centre d’Estudis Avançats de Blanes-CSIC, l’organisme que ha desenvolupat el projecte dins el Departament d’Ecologia del Moviment.


La xerrada està dividida en dues parts. En la primera s’acostarà al públic assistent el concepte de ciència ciutadana i ciència en societat. La ciutadania és part integrant del procés científic (recol·lecció, visualització de dades i resolució de problemes). Es visualitzarà el fort component divulgatiu, basat principalment en l’ús d’eines innovadores per fomentar la cultura científica i, d’aquesta manera, acostar la ciènia a la societat.

La segona part estarà centrada en el projecte Atrapa el tigre, plantejat com exemple del marc de la xerrada ciència i societat. Es tracta d’un programa desenvolupat pel CEAB i amb abast estatal d'aplicació de ciència ciutadana. En essència, AtrapaelTigre.com és un sistema ciutadà d’alerta i seguiment del mosquit tigre (Aedes albopictus), espècie invasora que s’està expandint a l'estat. L’objectiu del projecte és constituir una xarxa ciutadana de voluntaris científics, que utilitzin les noves tecnologies per aprendre, subministrar i visualitzar dades de mosquit tigre a la península.


La xerrada “Ciència i ciutadania: El projecte Atrapa el Tigre” tindrà lloc, com dèiem, aquest dimarts 17 de juny, a la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal, a partir de les 8 del vespre.
Data de realització: 06/15/2014 | Data de la darrera actualització: 06/15/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300