Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull del 20 al 22 de juny el IV Birrasana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/17/2014 01:00:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull del 20 al 22 de juny el IV Birrasana

El Festival de Cervesa Artesana de Blanes comptarà amb la participació de 51 cervesers nacionals, estatals i estrangers, amb la previsió de superar els 10.000 visitants

L’Associació Birrasana, Cervesa Marina i l’Ajuntament de Blanes han presentat avui al matí la quarta edició del Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes que tindrà lloc en aquest municipi de la Costa Brava el proper cap de setmana del 20 al 22 de juny. Aquesta és precisament una de les principals novetats de l’esdeveniment que fins ara, en les tres anteriors edicions, s’havia fet en un cap de setmana. Enguany, l’activitat començarà el divendres a la tarda i s’allargarà durant tres dies.

Unificació del format del festival en una gran carpa de 1.500 m2

Com dèiem, l’ampliació dels dies en què es farà el festival és una de les novetats, però no pas la única, ja que aquest 2014 l’esdeveniment blanenc es presenta carregat de millores. Una d’elles és el canvi de format de la instal·lació que, un any més, s’allotjarà al cèntric Passeig de Mar, a tocar de la platja.


Fotografia: Gerard Romans
Enlloc de les diferents carpes individualitzades que hi havia hagut fins ara on s’hi allotjaven les diferents empreses participants, el festival cerveser es realitzarà sota una gran carpa de 1.500 m2 amb l’objectiu d’unificar i donar un caire més professional a tot el muntatge i a la seva pròpia imatge. La carpa ocuparà bona part del passeig, 100 metres d’allargada per 15 metres d’amplada, de manera que els visitants podran degustar els productes d’una manera encara molt més còmoda.

Als extrems de la gran carpa hi hauran les taules i els estands amb productes gastronòmics per acompanyar la cervesa. Com cada any, l’oferta cobrirà tots els gustos sense oblidar la qualitat: des de pizzes al forn de llenya i entrepans fins a botifarres a la brasa, productes ecològics, cuina asiàtica, i un munt d’exquisideses aptes per a complaure tots els paladars.

Blanes, capital europea de la cervesa artesana

Durant tres dies, Blanes esdevindrà la capital europea de la cervesa artesana al concentrar en el seu Passeig de Mar el bo i millor d’aquest sector a través de les empreses que enguany hi participen. La quarta edició del Birrasana comptarà amb la participació de 51 cervesers catalans, estatals i d’arreu d’Europa: Bèlgica, Itàlia, Anglaterra, el País de Gales i França, entre d’altres. També hi haurà una representació de diverses empreses estrangeres establertes a Catalunya, que oferiran cervesa que es produeix a Dinamarca i als Estats Units.


Fotografia: Gerard Romans
Actualment, el Festival Birrasana de Blanes és un referent arreu de l’estat espanyol, al ser un dels més destacats que s’organitza. Per aquest motiu, ha esdevingut una cita obligada pels millors elaboradors de cervesa nacionals, estatals i internacionals, que venen a mostrar les cerveses que elaboren.

En total, el públic assistent podrà degustar més de 250 tipus de cervesa, ja que cada empresa ofereix una gama de productes que sol ser variada per complaure els gustos més exigents. Aquesta especialització fa que el Birrasana ja sigui el primer referent a nivell estatal i estigui posicionat com un referent en el món dels festivals cervesers a Europa.

Maridatges cervesers i Activitats complementàries

A banda de les degustacions de cervesa, un altre dels atractius del Birrasana és que s’hi organitzen diverses activitats complementàries. Una de les més destacades que hi haurà enguany serà el maridatge que es podrà gaudir a càrrec del prestigiós Restaurant El Racó d’en Cesc. El xef i el sommelier de cervesa d’aquest emblemàtic establiment barceloní faran un maridatge amb diferents plats elaborats especialment per a cadascuna de les varietats de Cervesa Marina. L’empresa blanenca fabrica actualment una cervesa exclusiva per a aquest restaurant, que la serveix com aperitiu.


Una altra activitat paral·lela que hi haurà a la quarta edició del Birrasana serà un tast a càrrec de l’empresa Asturias, país de quesos. Es tracta d’una iniciativa asturiana de petits productors artesans molt especialitzats que farà un tast de maridatge amb diferents formatges combinats amb cerveses.

Paral·lelament, diferents entitats i empreses també aprofitaran el festival de Blanes per presentar els seus productes i activitats. Una d’elles serà la recent creada associació El Tirador de Girona, formada per un col·lectiu d’amants de la cervesa artesana que tenen l’objectiu de fomentar i donar a conèixer al públic en general tot el món que envolta aquest àmbit. Tot aquest seguit d’activitats s’allotjaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, situat molt a prop del recinte firal.

Més de 10.000 visitants al llarg dels tres dies

A banda del prestigi i ressò amb què compta el festival, que cada any atrau a Blanes representants d’empreses del sector i gourmets especialitzats en aquest tipus de producte, la singularitat d’aquest esdeveniment l’ha fet esdevenir en un punt de trobada obligat que, edició rere edició, fa augmentar el nombre d’assistents. Enguany les previsions són que visitin el festival més de 10.000 persones.


Una de les principals raons per aquesta previsió és que, a banda que s’ha allargat la duració en un dia més, el seu inici coincidirà amb l’acabament del període escolar i, per tant, molta gent comença les vacances. D’altra banda, donada la proximitat amb la revetlla de Sant Joan, que fa que la setmana següent hi hagi un pont marcat per aquesta festivitat, nombroses persones ja han confirmat a la organització que s’allotjaran a Blanes durant tots aquests dies.

Un festival pensat també per al públic familiar

Aquests visitants sovint són famílies senceres que passen força estona gaudint del festival. Això és perquè, des de la seva primera edició, Birrasana ha estat un esdeveniment familiar, amb activitats adreçades al públic infantil i juvenil. Un dels principals atractius amb què compta la canalla és un parc infantil amb diferents inflables per a nens i nenes de totes les edats. Es tracta d’un recinte acotat amb tanques portàtils que disposa de monitors que el vigilen. També hi ha espectacles de pallassos i animació per als més petits, així com actuacions itinerants.


A diferència de les tres anteriors edicions, enguany Birrasana no preveu incloure actuacions de grups en directe. En motiu del nou format més professionalitzat pel qual s’ha optat aquest 2014, l’animació l’aportarà la música ambient que hi haurà al llarg de tot el festival, a càrrec de diversos DJs.

Per últim, un altre valor afegit amb què comptarà enguany el Festival Birrasana és que s’ha millorat la possibilitat que els assistents puguin estar connectats a les xarxes socials per internet. Això és perquè s’ha contractat una empresa que subministrarà una xarxa de connexió gratuïta Via Wifi per garantir la qualitat de les connexions. D’aquesta manera, els usuaris habituals de les xarxes socials podran divulgar a familiars i amics tot el què està succeint sense patir per la cobertura.

Data de realització: 06/17/2014 | Data de la darrera actualització: 06/17/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300